Ruinart, het oudste champagnehuis, opgericht in 1729, heeft 2 champagnes gemaakt van 100% Chardonnay die perfect bij de zomer passen: de Ruinart Blanc de Blancs en de Dom Ruinart Blanc de Blancs. 

Ruinart Blanc de Blancs is een goede aperitiefchampagne en past perfect bij zeevruchten en schaaldieren. De vintage variant: Dom Ruinart Blanc de Blancs heeft meer diepgang en is perfect te combineren met kreeft, kaviaar, lam of gevogelte. Daarnaast gaat deze champagne ook heel mooi met aardsere smaken zoals rijpere kazen en truffelrisotto.

Schermafbeelding2016-08-10om11.11.16.111221

De waarden uit de tijd van de Franse Verlichting zijn nog steeds leidend voor het huis; esthetiek, art de la table – genieten van kwalitatief hoogstaand eten en drinken – kunstzinnigheid en verfijning. Ruinart staat bekend om zijn elegante , frisse en fruitige champagne. Dit komt door de Chardonnay, de ‘gouden draad’ in alle Ruinart champagnes, met z’n levendige, frisse aromas. Al in een zeer vroeg stadium heeft de Ruinart familie gekozen om de fragiele, relatief schaarse Chardonnay druif te eren, de meest elegante van de witte druivenrassen in Champagne. Chardonnay heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen, het bereikt slechts geleidelijk zijn volle aromatische complextiteit. Het vereist talent, inspiratie en een unieke expertise van de kelder meester om Ruinart Champagne te blenden.

Dit wordt sinds 2007 gedaan door Frédéric Panaïotis, geboren in de Champagne regio. Hij is de creator, het geheugen en de ambassadeur van de Ruinart smaak, het resultaat van een standvastige queeste naar originaliteit, helderheid, elegantie en intensiteit.

Lees ook: Maak Er Een Flamboyante Zomer Van Met Moët Rosé Impérial Limited Edition