Zeldzaam mooi neo-klassiek pand, vanuit de meesterlijke hand van architect Friso Woudstra gebouwd, is werkelijk een combinatie van alles het beste en biedt in deze een uiterst veilig en vooral comfortabel leven. De symmetrie, detaillering en het op een hoogstaande kwaliteit gebouwde en onderhouden pand wordt omringd door een prachtig aangelegde tuin in ontwerp van Jacques van Leuken, een waar eldorado waarbij de destijds volwassen geplaatste beplanting zorgdragen voor de compleetheid van het geheel: “breathtaking”.

_o3a2327

Impressie van de indeling:

Begane grond:

de binnenkomst is weergaloos, de ruime hal laat zich uiterst licht presenteren door de fraaie daglichtkoepel alwaar de imposante kroonluchter direct de sfeer versterkt die in het gehele huis is terug te vinden.

De grootte van de woning is teruggebracht naar riante en comfortabele vertrekken alwaar de woonkamer, voorzien van een speciaal led (sfeer) verlichtingssysteem, een marmeren openhaard, in symmetrie overloopt naar de eetkamer die als zodanig door schuifdeuren kan worden afgescheiden van de andere ruimtes voor de meer exquise culinaire momenten.

 

De, voorzichtig uitgedrukt, royale living keuken is met zijn klassieke en eigentijdse accenten nauwelijks te omschrijven: “just see and enjoy”!
Werkelijk alle denkbare apparatuur, van hogedruk stoomoven tot bordenwarmer, is aanwezig, ook hier draagt de speciale led-verlichting bij aan de sfeer en wordt de warmte en stijl behouden door een bijzonder 17e eeuws kasteel openhaard….. Lang leve de wintermaanden en de bijbehorende lange avonden.

_o3a2349

Uiteraard is er aangrenzend de bijkeuken die eveneens van alle gemakken is voorzien.

De serre is in een oogwenk te “openen” door de riante vouwdeurwanden en wordt hierdoor tot een ware veranda omgetoverd. Ook hier wordt de warme stijl teruggebracht door de aanwezigheid van een uniek gasgestookte Friese standkachel.

Lees ookHet Duurste Huis van Nederland Wordt Uit de Verkoop Gehaald Door Reinout Oerlemans

We bevinden ons nog immer op de begane grond:

een ware bioscoop, voorzien van beamer, super geluidsinstallatie en comfortabele zitgelegenheden waar menig bekende film al heeft gedraaid

_o3a2379

Het kantoor is eveneens ruim en is voorzien van een op maat gemaakte kastenwand en biedt uitzicht op de voorzijde van het terrein.

Een met airco gekoelde fitnessruimte “loopt over” in de zwembadhal waar het zwembad is voorzien van een jetstreamer, is er een Finse sauna, stoombad en een ruime douche. Voor beide ruimtes is er een apart toilet.

In de hal is er een personenlift aanwezig die alle etages bereikt.

De inpandige garage biedt ruimschoots plaats aan 4 auto’s en heeft extra bergruimte door de kastenwand.

Extra kenmerk:

De gehele woning is voorzien van zgn. beton kern activering in combinatie met 2 warmte pompen en is het voorzien van zeer hoge isolatie. Dit zorgt voor een uiterst energiezuinige woning waar, via de vloeren en plafonds, in de winter wordt verwarmd en zomers gekoeld.

_o3a2378

1e etage:

de ambachtelijk gemaakt trap met smeedijzeren hekwerk brengt ons op de 1e etage. Deze is ook, zoals genoemd, via de lift bereikbaar.
De master bedroom met inloopkast is voorzien van een wit Grieks marmeren badkamer, gescheiden toilet en een balkon.
2 aparte ruime slaapkamers, een 2e badkamer met douche, een apart en vrijstaand bad en prachtig bewerkt met natuursteen.
Toilet met fontein en zijn de kamers bereikbaar via de eveneens ruime overloop die haar licht ruimschoots krijgt van de lichtkoepel.

De ruimte boven de keuken is ingericht als berging.

Bijzonder en meer dan noemenswaardig is de door airco gekoelde bar “Big Apple” waar menig kroegbaas jaloers op is: “Let’s Party!”

_o3a2390

2e etage:

Eveneens een ruime overloop, 2 riante slaapkamers met elk een eigen badkamer en als extra een afgescheiden bergruimte.
Ook hier zorgt de trap en/of de lift voor de bereikbaarheid.

Buiten:

Het smeedijzeren hekwerk, de vorm is ook in de trap en binnenpoort verwerkt, draagt bij aan de veiligheid en privacy van het ruime perceel. Ruime parkeergelegenheid en toegang tot de royale inpandige garages en draagt de waterpartij aan de voorzijde bij aan een landelijk gevoel. De volwassen aanplanting destijds heeft gezorgd voor een rijkelijke tuin, veel beschutheid in een weidse opzet. De tuin is onder meer voorzien van een stenen berging met roldeur en toilet.

_o3a2385

Extra pluspunten dan wel kenmerken:

– personen lift inpandig
– invalide toilet begane grond (tevens een “normaal” toilet)
– uitmuntend onderhouden en staat
– top kwaliteit en vele natuurlijke materialen
– werkelijk van alle denkbare gemakken en luxe voorzien (led-verlichting/centrale audio door gehele huis, zwembad, bioscoop etc.) zonder overdadig te worden
– veel natuurlijk licht door de diverse lichtkoepels
– ultieme privacy
– centrale ligging randstad:

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging. Bezichtigen is zowel tijdens kantooruren als ’s avonds of op zaterdag mogelijk. Zie verder op de website van R365 Christie’s International Real Estate.

Foto’s: Michael van Oosten