Wanneer je denkt het allemaal te hebben gezien, komt er nog iets veel imposanter en excentrieker om de hoek kijken. Diverse campers passeerde bij ons al de revue: paleizen op wielen met een lift en balkon en zelf een editie met een compleet helikopterplatform op z’n dak. Maar een mobiel woonhuis met een jacuzzi, dakterras en een autogarage is ook nieuw voor ons. Peter Gillis, lees je mee?

Most Futuria is meer dan een camper

De camper wordt geleverd in de vorm van een opleggertrekker, gekoppeld aan een high-end uitgeruste oplegger die een volwaardige autogarage aan de achterzijde bevat met een spiegelplafond. Kijk omhoog en je zult verblind worden door het LED-hemeldak en bovenop is een een zonnedek met een geïntegreerde driehoekige whirlpool, compleet met verlichte straalpijpen, pulsators en wederom LED-verlichting

Foto: Most

De combinatie meet 15 meter, dus er is voldoende ruimte om van alles in kwijt. Het interieur is groot genoeg om wel met 10 amices te touren. Bovendien zijn er genoeg slaapplaatsen. In de trekker zit een dik audiosysteem om de rit aangenamer te maken. Uiteraard is zowel de zitruimte als de cabine voorzien van airco. De passagiersruimte van het gevaarte biedt een in het plafond geïntegreerd draaibaar bed en een luchtverende bestuurdersstoel.

Foto: Most

Most verkoopt de Futuria gebruikelijk als een hospitality of evenementenvrachtwagen, dus als particulier zal de aankoop lastig gaan. Maar zoals een oud gezegde luidt: money talks. Dus er valt vast wel ergens een deal uit te slaan. En als je een beetje handig bent, of de juist connecties hebt, ben je vrij om te gaan om zelf iets in elkaar te knutselen. Doe vooral inspiratie op vanuit dit unieke voertuig.

Foto: Most

Zo’n exemplaar bestellen?

Al deze indrukwekkende features hebben echter wel een prijs. Als je van plan bent een Futuria te bestellen, moet je bereid zijn om 153.952 euro ($ 214.809) uit te geven alleen voor de vrachtwagen met aanhanger. Het volledig uitgeruste voertuig (inclusief de oplegger) is te koop voor een prijs van € 657.413. Dat is echter nog zonder het dakterras en jaccuzi. Het gaat je dus serieuze knaken kosten, maar dan steel je wel de show op iedere camping – of waar dan ook.