Geïnspireerd op een automatisch Alpiner-model uit de jaren ‘50, omarmt de eigentijdse Alpiner-lijn het concept van het ultieme Zwitserse gevoel. Het horloge combineert de strakke lijnen, het opvallende wijzerontwerp, de onmisbare Zwitserse kwaliteit, betrouwbaarheid en perfecte afwerking.

De Alpiner-lijn is een essentieel horloge voor de gentleman, die de ingetogen elegantie waardeert, maar die niet wil inleveren op wezenlijke horlogemakerij. De combinatie van saffierglas en een vintage-ogende crèmekleurige wijzerplaat met een duidelijke vormgeving, geven de Alpiner-horloges hun unieke en eigentijdse uitstraling. De doorzichtige achterkant van de kast van 41,5 mm bevat een rijkelijk versierde AL-710 in-house ontworpen, geproduceerde en samengesteld kaliber.

Alpiner Manufacture (AL-710)

Het in-house AL-710 automatische uurwerk kan als een zeer bijzonder component bechouwd worden. De vorm van de zwart bedekte rotor die heen en weer schommelt, is een onmiskenbare herinnering aan de in 1949 geïntroduceerde rotor van de Alpina 582 Manufacture kaliber. Prachtig gedecoreerd met Côtes de Genève en ronde granulatie, met een diameter van 30,5 mm. Het uurwerk biedt een power reserve van 42 uur.

Het nieuwe Alpiner Manufacture-model komt met een roestvrij stalen kast van 41,5 mm, en een vintage-ogende crèmekleurige wijzerplaat met parelzwarte cijfers. Het Super-Lumi-Nova op de wijzers en wijzerplaat vergemakkelijken het gebruik van het horloge in het donker. Tevens is het horloge waterbestending tot 5 ATM/50m en wordt de nieuwe Alpiner Manufacture geleverd met een authentieke donkerbruine leren band.

Alpina_Geneve_AL_710_Manufacture_caliber

Drie centrale wijzers geven de uren, minuten en seconden aan. De nostalgische uitstraling wordt afgemaakt doordat de datum op 6 uur is gepositioneerd. Voor dit uurwerk, dat compleet in-house door Alpina is geproduceerd, hadden de horlogemakers maar 134 componenten nodig.

Verkoopprijs vanaf €4.195,-

Voor meer informatie zie de site van Alpina Watches