De Zwitserse horlogefabrikant Frederique Constant, bekend om zijn klassieke en geraffineerde uurwerken van buitengewoon hoge kwaliteit, eert het historische en traditionele Lépine-horloge met de lancering van de Manufacture Pocket Watch.

Deze uurwerken, met hun aantrekkelijke eenvoud, zijn al vele jaren de meesterwerken van precisie en verfijning van Zwitserse horlogemakers. Gekarakteriseerd door een opwindsysteem, is dit zakhorloge een zeldzaam voorbeeld van de mechanische horlogemakerij, gecombineerd met vakmanschap en de meest geavanceerde en eigentijdse horlogemakerij technologieën.

Frederique_Constant_2015_Manufacture_Pocket_watch_FC-700MC6PW4_2

In de kast van het Frederique Constant zakhorloge zit het nieuwe in-house FC-700 kaliber, een hoog presterend uurwerk dat geheel ontwikkeld en gefabriceerd is in de Frederique Constant ateliers in Plan-les-Ouates te Genève, Zwitserland.

Het opwinden van het horloge wordt met de hand gedaan en heeft een batterijleven van 42 uur. De saffieren achterkant van het zakhorloge kan geopend worden om zo de finesse en verfijning van de details van het uurwerk te aanschouwen, zoals de Perlage-afwerking.

Het uurwerk bevindt zich in een roestvrij stalen of een verguld rosé gouden kast van 45 mm. De horlogewijzer is in de herkenbare en klassieke Frederique-stijl gemaakt, met cijfers en zwarte indexen, die met de hand zijn aangebracht. De gedetailleerde, in het oog springende zilveren wijzerplaat is voorzien van prachtige guilloche-patronen.

Zoals met elk zakhorloge, heeft ook deze een stof afwerende kastomhulsel met scharnieren aan de binnenkant. Door de gladde achterkant is er de mogelijkheid om het horloge te laten graveren, zodat het een blijvend aandenken wordt. Frederique Constant’s ontwerpers zijn erin geslaagd, met hun aandacht voor detail, om moderne flair aan een klassiek en tijdloos horloge toe te voegen. Dit zakhorloge met een vintage stijl zal ongetwijfeld een zeer modieus accessoire worden.

Het zakhorloge wordt in een elegante, handgemaakte houten cadeauverpakking geleverd en is verkrijgbaar vanaf €2.750,-

Kijk op de site van Frederique Constant voor meer informatie.