De wereldwijd gepatenteerde slijpvorm Gassan 121, ontwikkeld door Gassan, bestaat 10 jaar! In 2005 werd deze unieke slijpvorm geïntroduceerd tijdens de Miljonair Fair in de RAI Amsterdam.

Al meer dan 400 jaar perfectioneren diamantslijpers de kunst van het ambacht. Bij familiebedrijf Gassan Diamonds heeft het perfectioneren van de briljant, ook wel de Amsterdam Cut genoemd, geresulteerd in de adembenemende slijpvorm Gassan 121, met honderdeenentwintig facetten die dit jaar haar tienjarig jubileum viert.

Na jarenlang onderzoek is er uiteindelijk een nieuwe adembenemende slijpvorm voor diamanten met 121 facetten ontworpen die daardoor optimaal re ecteert. In vergelijking met de traditionele briljant slijpvorm heeft de Gassan 121, 16 extra facetten aan de bovenkant en 48 extra facetten aan de onderkant. Hierdoor ontstaat een ultieme schittering, met andere woorden: perfecte schoonheid.

Volgens een rapport van de WTOCD (een onderdeel van de High Council of Diamonds in Antwerpen) versterken de extra facetten het contrast tussen de donkere en lichte delen in de diamant waardoor de Gassan 121 een spectaculaire uitstraling heeft. Hiermee voegt Gassan Diamonds ook een vijfde ‘C’ toe aan de waardebepaling van de 4 ‘C’s’, te weten de ‘C’ van Con dence.

Deze ‘C’ staat garant voor de kwaliteit en echtheid van de slijpvorm. In de rondist van de Gassan 121 staat de naam van de slijpvorm gelaserd. Voor deze slijpvorm heeft Gassan Diamonds dan ook een wereldwijd patent.

Het jubileum wordt groots gevierd met speciale collectiestukken. Zo heeft Gassan in samenwerking met het juwelenhuis Scha rath een exclusief collier en oorbellen ontwikkeld in 18 karaats rosé-, geel- en witgoud.

In het midden bevindt zich een schitterende Gassan 121. De Liberté zetting is hét centrale punt van het collier en het design. Deze modern vormgegeven achttien karaat gouden sieraden, zijn allen voorzien van schitterende Gassan 121, welke door de unieke zetting volledig vrij kunnen bewegen in het betre ende sieraad. De rma Scha rath heeft patent op het zetten van diamant welke vrij beweegt in de zetting. Het design van het collier is geïnspireerd op de 48 extra facetten die Gassan heeft toegevoegd aan de onderzijde, paviljoen, van de briljante slijpvorm die als basis heeft gediend voor de Gassan 121.

Dit speciale collier zal gelanceerd worden tijdens de Masters of LXRY, het evenement waar de slijpvorm 10 jaar geleden geïntroduceerd werd. Daarnaast heeft Gassan in samenwerking met Qlocktwo van Biegert & Funk een gelimiteerde editie van de Qlocktwo ontwikkeld in de herkenbare Gassan-blauwe kleur. Speciaal voor deze editie is de wandklok op de hoeken gezet met 4 Gassan 121 geslepen diamanten die tevens oplichten bij de tijdsaanduiding, wat extra schittering genereert.

De punten op de hoeken geven de minuten aan na het tijdstip dat afgebeeld staat op de Qlocktwo.
Uniek en nog nooit eerder gemaakt! De Gassan 121 Qlocktwo edition wordt in een gelimiteerde serie van 10 stuks geproduceerd. Voor het eerst te zien en te koop op Masters of LXRY.Footer