Heeg – Wajer & Wajer presenteert de Wajer 38 S. Het nieuwe motorjacht springt in het oog door de centraal geplaatste cockpit onder een stoere bimini hardtop. Het slimme center-console-principe levert naast een perfect uitzicht voor de schipper ook veel bruikbare ruimte aan boord op.

De Wajer 38 S is een sportieve dagboot of een luxe tender voor superjachten. Daarom heeft hij een compleet nieuw voorschip. Vergeleken met de Wajer 38 heeft de slaapaccommodatie plaatsgemaakt voor een zonnedek met plaats voor een grote tafel en zitbank. In het vooronder is volop ruimte, bjvoorbeeld voor waterski’s, seabob’s en/of surfplanken. Dit combineert de Wajer 38 S met de kracht en de prettige vaareigenschappen die kenmerkend zijn voor Wajer & Wajer.

Centrale cockpit

Wajer-38-S_Southern-France_2560_1707_70_s_0005_1200_800_90De centrale cockpit, een nieuw designelement voor Wajer & Wajer, is een echteblikvanger. Het bedieningsgemak is optimaal. Dat begint met de luxe geveerde Stidd stoelen achter een groot windscherm. Het naar de schipper gerichte digitale dashboard is uitgevoerd met Raymarine 12 inch system en touchscreen. In de bimini is LED-verlichting geïntegreerd. In de cockpit is plaats voor een ruime koelkast en afvalbak en in de goed bereikbare centerconsole bevindt zich een toiletruimte met wastafel.

Slim en beproefd

De romp, de riante walk-in in de achtersteven en het zonnedek achter zijn overgenomen van de Wajer 38. De slanke en tegelijkertijd zeer effectieve sprayrails houden in combinatie met de waaiersteven de cockpit altijd droog. Onder de dekken en in de romp bevinden zich riante bergruimtes. Alles kan mee en heeft er een eigen plek: van visgerei en waterski’s via sub- en surfboards tot seabobs en een duikuitrusting voor vier personen.

Duurzaamheid

Wajer-38-S_Southern-France_2560_1707_70_s_0011_1200_800_90Duurzaamheid is een typisch Wajer & Wajer-kenmerk. Dat komt tot uiting in het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen én productiemethoden. Daarbij is de Wajer S zeer efficiënt doordat een volledig Whisper Power-systeem is gekoppeld aan de geïntegreerde monitoring van Raymarine. De Volvo-motoren hebben een uitstekende gewicht/vermogens- verhouding, fluisterstille draai-eigenschappen en lage verbruiks- en emissiewaarden.

Minimaal onderhoud

De Wajer 38 S is gemaakt voor intensief gebruik. Daarom zijn het voor- en zijdek en het zwemplatform zijn uitgevoerd in composiet met teakstructuur. Dit materiaal is kleurecht, slip- en slijtvast en onderhoudsvrij. Een rubberen stootrand rondom beschermt tegen krassen. Ook de Volvo-motoren zijn onderhoudsarm.

Prestaties 

De Wajer 38 S is standaard uitgevoerd met twee Volvo IPS350 D4-310 310 pk sterke viercilinder diesels in combinatie met IPS dual pod aandrijving. Als optie zijn 370 of 435 pk sterke Volvo zescilinder diesels leverbaar. IPS dual pod is een met een joystick te bedienen aandrijfsysteem. Vergeleken met conventionele schroefasaandrijving, zorgt het voor meer bedieningscomfort, exactere stuureigenschappen en een 10-15% hoger prestatieniveau: de topsnelheid neemt toe tot maar liefst 47 knopen (ruim 85 km/h). Ook het relatief lage gewicht speelt daarbij een rol; vergeleken met de Wajer 38 is de 38 S 960 kg lichter. Dat komt door onder meer door het gebruik van innovatieve, lichtgewicht materialen. De vaareigenschappen zijn verder verbeterd en nog sportiever door het nieuwe ontwerp van het voorschip. Vooral de koersvastheid en bestuurbaarheid op hoge snelheid geven een gevoel van totale controle.
Altijd maatwerk

Wajer-38-S_Southern-France_2560_1707_70_s_0001_1200_500_80_s_c1Elke Wajer 38 S is maatwerk. Het is mogelijk om romp, dek en/of kuip in de favoriete uni of metallic lak te laten spuiten. Een achteruitkijkcamera verhoogt het bedieningscomfort tijdens manoeuvreren of waterskiën. Ook het speciaal voor Wajer ontwikkelde high end audiosysteem is beschikbaar. Met vier versterkers, acht speakers en twee subwoofers biedt het een perfecte geluidskwaliteit.

De nieuwe Wajer 38 S is met onmiddellijke ingang te bestellen en is leverbaar vanaf

€ 495.000,- exclusief btw.

Over ons

Wajer & Wajer maakt een fase van gestage groei door. Dat is vooral te danken aan de globalisering van de marketing- en sales-activiteiten. Naast de vertrouwde vestigingen aan de Franse Côte d’Azur en op Ibiza heeft Wajer & Wajer onlangs vestigingen geopend in Genève, Mallorca, Miami en de Hamptons. De groei van het merk is onder meer te danken aan het hoge kwaliteitsniveau, de onbeperkte mogelijkheden tot customizing en het uitstekende serviceniveau. Dat komt ook tot uiting in de pay-off van Wajer & Wajer Yachts; without a worry in the world.

Technische gegevens Wajer 38 S

 • Verkoop Wajer & Wajer Yachts bv
 • Werf Wajer Jachtbouw Heeg
 • Design Vripack Naval Architects & Wajer & Wajer Yachts
 • Lengte over alles 11.30 meter
 • Breedte 3.70 meter
 • Diepgang 0.90 meter
 • Doorvaarthoogte 2.25 meter
 • Waterverplaatsing 7.500 kg
 • Constructie G.R.P. Composiet
 • Standaard Motoren: 2x Volvo IPS 350 D4-310 2 x 310HP
 • Optionele Motoren: 2x Volvo IPS 500 D6-370 2 x 370HP
 • 2x Volvo IPS 600 D6-435 2 x 435HP
 • Maximum snelheid 47 knopen
 • Brandstoftank tank 50 liter
 • Drinkwater tank 170 liter
 • Boiler Webasto 20 liter
 • Vuilwater tank 90 liter
 • Ontwerpcategorie CE approved B
 • Max. laadvermogen 1250 kg
 • Max. aantal passagiers 16

 

Meer informatie Wajer & Wajer Yachts

Hannie Steeman,

Mail: hannie@wajer.com

Mobile: +31 651 03 03 70