“Dit is absoluut een mijlpaal in de moderne huidverzorging”, zegt Lars Fredriksson, de man achter Verso Skincare en de ontwikkelaar van de stof Retinol 8. Retinol is al voor een lange tijd de meest bewezen effectieve stof in anti-aging huidverzorgingsproducten. Een bekend negatief effect hiervan is echter dat het de huid kan irriteren. Een ander nadeel is dat het niet mag worden gebruikt in direct zonlicht.

verso-skincare-groot

Retinol 8 bevat een nieuwe vitamine A-derivaat die 8 maal krachtiger dan traditionele retinol, en bovendien is het stabiel en zacht voor de huid. Het werd ontwikkeld door het huidverzorging bedrijf Selego AB en is getest in uitgebreide klinische studies. De huidverzorging serie Verso, op basis van Retinol 8, werd gemaakt door Lars Fredriksson wie ondermeer achter skincare merken zoals het ‘Swedish Skincare System’ (benoemd tot gezichtscrème van het jaar in 2009), ‘Restylane Skincare’ en de anti-aging serie ‘Jabu’she’.

Verso_Super_Facial_Oil_hr_01

Lars Fredriksson: “Het voelt fantastisch om Verso te starten omdat er niet één zo’n zelfde product op de markt is vandaag de dag. De effecten van retinol zijn bekend, maar wat hier nieuw is dat dit product kan worden gebruikt in effectieve dagelijkse dosis en in het zonlicht. Retinol 8 heeft een bewezen verjongende effect op de huid en het werkt doordat de huidcellen nabootsen hoe jonger cellen zich gedragen. De stof stimuleert de productie van collageen en verhoogt de stroom van voeding aan de huid, wat leidt tot verbeterde huidelasticiteit, een gelijkmatigere huidtoon en een vermindering in lijnen en rimpels.”

Verso is onder andere te krijgen bij Skins Cosmetics

Of kijk op de site van Verso Skincare