Deze nieuwe sportieveling neemt zijn plaats in tussen de Flying Spur V8 en hét vlaggenschip van de familie, de W12. De V8 S staat voor kracht en prestaties, met een verhoogd motorvermogen. Bentley stelde ook de vering bij voor een meer gerichte, preciezere rijervaring.

De Flying Spur V8 S beschikt over een aantal sportieve stijlelementen die verwijzen naar zijn nieuwe en verbeterde sportieve prestaties. Een zwarte grille en achter diffuser samen met een unieke grille insteek geven het nieuwe model een bijna dramatische maar doelgerichte verschijning die de verbeterde prestaties evenaren.

Wolfgang Dürheimer, de grote baas van Bentley Motors, zei: “The Flying Spur is ongeëvenaard in zijn vermogen om toonaangevend comfort te combineren met opmerkelijke dynamiek. Het is de perfecte keuze voor de klant die ultieme verfijning wenst gepaard met sportief sensationeel rijden.

De Bentley Flying Spur V8 S zal zijn wereldwijde debuut maken op de Autosalon van Genève die van 1 tot en met 13 maart 2016 plaatsvindt. De eerste leveringen aan de klant beginnen deze zomer.

Pure kracht. Bentley’s bekende 4,0-liter twin-turbo V8 S-motor produceert 21 pk extra, totaal nu dus 528 pk. Zijn ‘kleine’ V8 broertje heeft slechts 507 pk. De 0 naar 100 km/u sprint van de Flying Spur V8 S gaat in 4,9 seconden. De topsnelheid is 306 km/u.

Vier van de acht cilinders kunnen worden uitgeschakeld tijdens het rijden, waardoor het brandstofverbruik, zonder verlies van verfijning, beter onder controle blijft. Zodra er meer vermogen nodig is, schakelt de motor automatisch en naadloos terug naar de volle acht cilinders. De achtste versnelling wordt geblokkeerd wanneer de ‘S’ functie is ingeschakeld en met de gekartelde paddles aan het stuur kan men de meer sportievere kant van de auto ervaren.

De Flying Spur wordt compleet geleverd met een suite van onboard-technologie om het een ideale plek voor werk of ontspanning te maken. De innovatieve Touch Screen Remote Control laat u alles vanaf de achterbank bedienen. De auto is ook verkrijgbaar met een WiFi-hotspot om altijd en overal online te kunnen zijn, de bevestiging van de Flying Spur als de ultieme auto voor werk én ontspanning.

Bentley’s design team heeft een sportieve auto ontwikkeld die traditionele Bentley stijlelementen combineert met een sportieve houding. Prijzen worden later bekend gemaakt.