Bronnen uit het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van BMW laten doorschemeren  dat de automaker de 8-serie, met een gloednieuw technologisch vlaggenschip Coupé model, in 2020 laat herleven.

De nieuwe auto zal worden geproduceerd in de BMW-fabriek in Dingolfing, Duitsland, als een belangrijke upgrade van de huidige 7-serie en zal de concurrentie aangaan met modellen als de Mercedes-Benz S-klasse Coupé of de Bentley Continental GT. Of het nu een tweedeurs coupé (net als het origineel uit 1989) betreft of eentje met vier deuren zal zijn, de details van de nieuwe 8-serie zijn nog onduidelijk. Waarschijnlijk komen in 2018 de eerste echte concept beelden.

Terug in 2013 onthulde BMW de Gran Lusso Coupe concept car (zie de afbeeldingen), dat een solide voorbeeld moest zijn van het feit dat de Duitse autofabrikant luxe sedans boven de 7 Serie kan maken. Blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van deze nieuwe 8 serie.

2013-384673-bmw-gran-lusso-coupe-concept