In de afgelopen 22 jaar heeft CDG fragrances maar vijf geuren uitgebracht, elk met een eigen codenaam die de inspiratie achter de geur gepresenteerd. De laatste van deze vijf creaties van Comme des Garçons is een een eau de parfum genaamd DOT. Polka dots besprenkeld over het hele flesje zijn ook al jarenlang een symbool van het merk. De geur, die ruikt naar Osmanthus bloemen, is gemaakt naar verzoek van creatief directeur Rei Kawakubo en weet net zoals een draad van stipjes alle aspecten van de geuren aan elkaar te verbinden. Om de aroma’s die de parken van Japan vullen na te bootsen heeft Christian Astugevielle, artistiek directeur van Comme des Garçons Parfum, de hulp ingeschakeld van parfumeur Lucas Sieuzac.

Het zijn niet alleen de bloemen die zijn gevat in dit flesje parfum. De parfumeur heeft ook sprekende groene zoete noten gebruikt die de bladeren van de bomen representeren. Bij deze groene accenten gaan bittere sinas en peper gepaard voor een detail van pittige geuren. In het midden van de geuren draait het geheel om de Osmanthus bloem die wordt vergezeld door een hint van Olibanum. Voor de lagere noten gebruikt de parfumeur ‘white amber woods’, die de bas van de Osmanthus boom reflecteren.

Comme des Garçons DOT is nu wereldwijd verkrijgbaar voor €120,-