De volgende termen zullen de meeste mannen en vrouwen bekend in de oren klinken, maar weet jij precies wat ze betekenen? Wanneer je uitgenodigd wordt op een feest, congres of evenement is het een belangrijke vorm van etiquette om je aan de dresscode te houden. Als moderne man met gevoel voor stijl heb je natuurlijk respect voor de etiquette. Maar hoe pak je het precies aan? Om er zeker van te zijn dat jij weet hoe dit moet hebben wij hier voor jou een overzicht van 5 belangrijke en meest gebruikte dresscodes volgens Van Gils.

Smoking zwart uni Baran, € 379,95 bij Van Gils

Smoking zwart uni Baran, €379,95 bij Van Gils

Black Tie

De meest gebruikte term voor de Rolls-Royce onder de evenementen. Chique, chiquer, chicst dus. Black tie betekent daarom altijd smoking, wit shirt en een strik.

Pak donkerblauw geruit Ellis, €399,95 bij Van Gils

Pak donkerblauw geruit Ellis, €399,95 bij Van Gils

Tenue de Ville

Letterlijk ‘kleding voor de stad’. Kies een formeel, matching pak in een donkere tint (uni blauw, grijs of zwart). Combineer met een shirt dat lichter is dan je pak en een subtiele das voor maximaal effect.

Colbert donkerblauw uni Estavan, €249,95 bij Van Gils

Colbert donkerblauw uni Estavan, €249,95 bij Van Gils

Casual

Hoewel de precieze dresscode volledig van het type evenement afhangt, zijn informeel en comfortabel goede uitgangspunten. Met een casual colbert en een donkere broek of uni denim zit je altijd goed.

Pak donkergrijs uni Pascal, €499,95 bij Van Gils

Pak donkergrijs uni Pascal, €499,95 bij Van Gils

Business

Kenwords voor deze professionele look zijn formeel en zakelijk. Ga dus voor een matching pak in uni blauw, antraciet of grijs. Linnen blijft in de kast. Net als het printen shirt en de opvallende das. Time to Suit up!

Colbert donkerblauw geruit Brolar, €249,95 bij Van Gils

Colbert donkerblauw geruit Brolar, €249,95 bij Van Gils

Business Casual

Voor business casual gelden minder strikte richtlijnen, maar keep it simple. Met een (donker)blauw of antraciet colbert, een broek en een licht shirt is je look compleet. De belangrijkste regel? Absoluut. Geen. Denim.

Via: Van Gils