Voor de zesde achtereenvolgende keer werken Mercedes-AMG en Cigarette Racing samen. Tijdens de Miami International Boat Show presenteren ze de op de Mercedes-AMG GT3 geïnspireerde Cigarette Racing Team 41′ SD GT3-boot. De ‘open performance’ powerboat – de sterkste die het Cigarette Racing Team ooit heeft geproduceerd – beschikt over de karakteristieke styling en de technologie van de volbloed raceauto Mercedes-AMG GT3 die eveneens tentoongesteld wordt.

16C112_07

Ultramoderne racetechniek, inspirerende performance en een indrukwekkend design zijn de kenmerken van Mercedes-AMG. De Mercedes-AMG GT3 werd volgens de FIA GT3-regels ontwikkeld en komt uit in het fel bevochten kampioenschap voor klantenteams. De GT3-raceauto is gebaseerd op de Mercedes-AMG GT S die in het voorjaar van 2015 op de markt kwam en in zijn segment nieuwe maatstaven creëerde. De Mercedes-AMG GT S biedt met zijn lage zwaartepunt, perfecte gewichtsverdeling en brede wielbasis de ideale voorwaarden voor een GT3-raceauto. Hij is hierdoor uitermate geschikt voor precisie in het bochtenwerk, snelle dwarsacceleratie, eersteklas wendbaarheid, een hoge mate aan tractie en gering snelheidsverlies bij een snelle verandering van richting. Al deze eigenschappen bieden de bestuurder op uiteenlopende circuits de voordelen die nodig zijn voor een toppositie op de ranglijst.

16C112_08

De snelle acceleratie van de Mercedes-AMG GT3 wordt gewaarborgd door de beproefde en nogmaals verbeterde 6,3 liter AMG-V8-motor uit de SLS AMG GT3. Door gebruiksvriendelijke technologie, betrouwbaarheid, lange onderhoudsintervallen en lage exploitatiekosten is de zuigmotor ideaal voor het nieuwe klantensportmodel van AMG. Net als de AMG SPEEDSHIFT zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling in de GT S is de zestraps sequentiële racetransmissie in de GT3 in transaxle-opstelling aan de achteras gemonteerd waardoor deze bijdraagt aan een optimale gewichtsverdeling. Beide modellen hebben dubbele, dwarsgeplaatste wieldraagarmen die bijna geheel uit aluminium bestaan. Deze oplossingen bewijzen eens te meer hoe nauw serieproductietechniek en autosporttechnologie bij AMG met elkaar verbonden zijn.

16C112_17

Aandrijving door twee Mercury Racing-motoren met elk 1100 pk

De Cigarette Racing Team 41′ SD GT3 wordt aangedreven door twee Mercury Racing-motoren met 1100 pk vermogen en NXT6 Z-aandrijving. De zeewaardige boot weegt iets meer dan 9000 kg, is 41 voet (12,50 m) lang, heeft een rompbreedte van 11 voet (3,35 m) en is goed voor een geschatte topsnelheid van meer dan 160 km/h.

16C112_14

Design, uitrusting en cockpit met karakteristieke AMG-elementen

Het design en de uitrusting hebben de dynamische eigenschappen van de Mercedes-AMG GT3. Het interieur en exterieur zijn met de hand gemaakt met matte componenten, een massieve teakvloer, een geheel zeewaardige lederuitrusting – voor het eerst bij Cigarette – en werden ontwikkeld door Gorden Wagener en zijn team.

De gebruikersinterface biedt state-of-the-art techniek: Bluetooth®, computerondersteuning, drie hoge resolutie 17 inch displays, Garmin- en Cigarette-navigatie en een audiosysteem van de jongste generatie.

16C112_18

Mercedes-AMG en Cigarette Racing begonnen hun samenwerking in 2007 – in eerste instantie om gezamenlijke klanten- en marketingactiviteiten te organiseren. Of het nu op het land is of op zee: Mercedes-AMG en Cigarette Racing hebben als gemeenschappelijke doelstelling het leveren van optimale performance. Net als de Mercedes-AMG supersportwagens behoren de 38 tot 50 voet (11,5 tot 15,25 m) lange powerboats van de Amerikaanse racebootfabrikant tot de snelste en meeest exclusieve machines ter wereld. Deze boten bieden op maat gemaakte en met de hand vervaardigde kwaliteit voor enthousiastelingen en zijn onder de meest extreme condities getest.

De Miami International Boat Show in het Miami Marine Stadium Park & Basin is van 11-15 februari geopend voor bezoekers. Meer informatie over Cigarette Racing op www.cigaretteracing.com

16C112_03
16C112_11
16C112_12