De Breitling Exospace B55 Connected beleefde woensdag 4 februari 2016 zijn officiële introductie in Nederland bij Ace Juweliers. Het eerste exemplaar werd onder toeziend oog van de pers uitgereikt aan astronaut André Kuipers.

Woensdag 4 februari beleefde de Breitling Exospace B55 zijn Nederlandse introductie bij de Amsterdamse juwelier Ace & Dik. Het eerste exemplaar van deze innovatieve connected watch werd onder toeziend oog van de pers uitgereikt aan Breitling’s nieuwste Friend of the Brand: astronaut, arts en piloot André Kuipers. Later op de dag was er voor consumenten de gelegenheid om als eerste in Nederland dit horloge te passen, proberen en ervaren. De Breitling Exospace B55 is vanaf vandaag te koop bij Ace Juweliers.

8bb7ccfd-b2a4-460a-aa48-74bc09e97752

Breitling Exospace B55

De Breitling Exospace B55 Connected is de eerste connected chronograaf van het Zwitserse horlogemerk. De Exospace kan met behulp van Bluetooth Low Energy gekoppeld worden aan een smartphone, waarbij het gebruiksgemak van de telefoon wordt gebruikt om de functionaliteit van het horloge te verbeteren. In tegenstelling tot wat gangbaar is bij andere smart- en connected horloges, blijft het horloge, en niet de telefoon, dus altijd leidend. De bijbehorende app maakt het mogelijk verschillende functies van het horloge te bedienen en verschillende metingen (vluchttijden, tussentijden, rondetijden) naar de telefoon te sturen om ze gemakkelijker te kunnen teruglezen, opslaan of doorsturen. Het is ook mogelijk om notificaties van de telefoon weer te geven op het horloge. De technologie die dit mogelijk maakt is volledig door Breitling zelf ontwikkeld en geproduceerd.

51b14214-f97f-4fd6-b28b-d9c2eb610931

Andre Kuipers

Andre Kuipers, Breitlings nieuwste Friend of the Brand, is een Nederlandse astronaut, piloot en arts. Zijn eerste ruimtereis vond plaats in 2004, toen hij met de Soyuz TMA-4 naar het International Space Station vloog om daar vervolgens 11 dagen te verblijven. Zijn tweede ruimtereis begon in december 2011, toen hij met de Soyuz TMA-03M. Tijdens deze reis zou hij een totaal van 193 dagen in de ruimte verblijven.

Ace Juweliers

De Ace Juweliers van de familie Ben Joseph bestaat uit twee juwelierszaken en een luxe eBoutique. De winkels, Ace & Dik en Ace & Spyer, zijn beiden gevestigd in het centrum van Amsterdam en bieden een uitgebreide collectie horloges en sieraden van luxe merken als Breitling, IWC, Messika, Bulgari en Parmigiani Fleurier. Ace & Spyer was in 1998 de eerste Nederlandse juwelier met een Breitling corner. In 2008 lanceerde Ace Juweliers als eerste Nederlandse juwelier de luxe eBoutique AceJewelers.com, waarmee Ace een omni-channel retail pionier werd. In 2015 won Ace Juweliers de Thuiswinkel Award voor beste website in zijn klasse. In 2016 hoopt Ace weer in de prijzen te vallen.