Pure Luxe praat regelmatig met bekende mensen. Gewoon mensen die op hun eigen wijze ergens succesvol in zijn. Dit kunnen Bekende Nederlanders, ondernemers, zakenmensen, artiesten enzovoort zijn. Er wordt, naast andere facetten in het leven, ook naar materiële zaken gevraagd. Niet met het idee van “kijk ons nou even” maar gewoon omdat mensen die daar hard voor werken er naar onze mening ook echt van mogen genieten, Pure Luxe dus. De vragen zijn heel divers en kriskras door elkaar (maar altijd met respect) gesteld.

Pure Luxe had dit keer het exclusieve voorrecht om te mogen spreken met Prins Bernhard junior over de 10 belangrijkste zaken in zijn leven. Wij kennen de prins al uit zijn tienerjaren, hebben ooit nog zijn 18e verjaardag bij mogen wonen in Paleis ’t Loo (wat een fantastisch feest werd) en omdat we op dezelfde school zaten en hebben we in die jaren ook nog samen gewaterskied op de Kager Plassen. Een hilarische ervaring.

!!! Breaking news !!! (update 18.08 uur 12 februari 2016): Prins Bernhard is zojuist de kersverse nieuwe eigenaar geworden van het Circuit Park Zandvoort.

Bernhard Lucas Emmanuel, Prins van Oranje-Nassau, van Vollenhoven (Nijmegen, 25 december 1969) is de tweede zoon van prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. De prins wordt officieel aangeduid met Zijne Hoogheid Prins Bernhard van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven. Hij is een volle neef van koning Willem-Alexander der Nederlanden.

Bernhard studeerde economie in Groningen en in Washington. Tijdens zijn studententijd richtte hij met twee medestudenten het bedrijf Ritzen Koeriers op (vernoemd naar Jo Ritzen, toenmalig minister van Onderwijs). Ritzen Koeriers kon pakketjes goedkoop bezorgen door gebruik te maken van de destijds net ingevoerde OV-studentenkaart.

Na zijn studie richtte Bernhard halverwege de jaren negentig samen met enkele vrienden het internetbedrijf Clockwork op,. Binnen enkele jaren later werkten hier ruim zestig mensen. Clockwork is onder meer al jaren ondermeer verantwoordelijk voor de internetsites van KLM, Achmea en Coca-Cola. Softwarebedrijf Levi9 werd in 2005 opgericht, vernoemd naar de komeet die elf jaar eerder op de planeet Jupiter te pletter sloeg. Levi9 besteedt zijn werk uit aan personeel in Oekraïne, Servië en Roemenië. Het telde in 2015 zeshonderd werknemers.

Bernhard trouwde op 6 juli 2000 met Annette Sekrève (1972) en op 8 juli 2000 vond de kerkelijke inzegening plaats in de Domkerk te Utrecht. Voor hun huwelijk werd door het Nederlandse parlement toestemming verleend bij wet van 31 mei 2000. Hierdoor bleef Bernhard destijds deel uitmaken van de Nederlandse lijn voor troonopvolging. Bij Koninklijk Besluit van 5 juli 2000 werd besloten dat uit het huwelijk geboren kinderen de achternaam Van Vollenhoven zouden dragen. De kinderen van Bernhard en Annette bezitten geen adellijke titel. Toen zijn neef Willem-Alexander koning werd op 30 april 2013, werd Bernhard uitgesloten van troonopvolging, omdat deze beperkt is tot drie graden van bloedverwantschap.

Nou en dan nu de 10 belangrijkste zaken in het leven van de Prins.

01

Op nummer één staat natuurlijk steevast zijn gezin (vrouw en kinderen) en de verdere familie. Bernhard trouwde op 6 juli 2000 met Annette Sekrève (1972). Het echtpaar heeft drie kinderen, Isabella Lily Juliana (2002), Samuel Bernhard Louis (2004) en Benjamin Pieter Floris (2008).

Bernhard en zijn Annette. Foto: ANP ROYAL IMAGES SANDER KONING

Bernhard en zijn Annette. Foto: ANP ROYAL IMAGES SANDER KONING

02

Op nummer twee komt zijn gezondheid (helaas niet altijd vanzelf sprekend).Bernhard leed aan het non-hodgkinlymfoom, een vorm van lymfeklierkanker. De ziekte werd in 2013 vastgesteld. Hij wordt al sinds 2002 behandeld voor de ziekte van Crohn. In 2008 werd hij geopereerd aan zijn darm. Het betrof toen een goedaardige vernauwing.

logo-lymphenco

Voor meer informatie over Lymph & Co zie de website.

03

Op Nummer 3 staan zijn vrienden. Regelmatig even wat quality time met andere stellen. Uit eten, gewoon thuis of met zijn allen op vakantie. Maar ook met de mannen onder elkaar gewoon even de kroeg in.

04

Op nummer 4, erg belangrijk ook. Lymph&Co en de Hollandse 100. Bernhard richtte het fonds Lymph&Co op dat geld inzamelt voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Hiervoor wordt sinds 2015 jaarlijks een sportevenement georganiseerd dat de Hollandse 100 heet. Het bestaat uit tien kilometer schaatsen, gevolgd door negentig kilometer wielrennen.

Hollandse100-LOGO-RGB-1

Voor meer informatie over de Hollandse 100 zie de website.

05

Op nummer 5 komt sporten (state of mind, zowel ontspannend als energie booster). We kennen de Prins als een fanatieke schaatser en wielrenner, zie onder nummer 4.

06

Nummer 6; Varen op het water is zijn ultieme ontspanning!. Natuurlijk in zijn “Waterdream”. De ondernemende Prins heeft kortgeleden ook nog een eigen boot op de markt gebracht, “Waterdream” geheten. Een zeer praktische, ruime en snelle sloep. Er kan zelfs mee gewaterskied worden dus wellicht moeten we dat weer eens doen, Bernhard.

Waterdream

De Prins in zijn Waterdream

Voor meer informatie over Waterdream zie de website.

07

Nummer 7 zijn de ultieme sporten maar vooral autoracen. Eind 2015 was er “breaking news”. Prins Bernhard Jr. is vrijwel rond met de eigenaren van Circuit Park Zandvoort over de aankoop van het circuit in de Noord-Hollandse duinen, zo meldde De Telegraaf. Het circuit staat al jaren te koop en heeft nieuwe investeringen en evenementen nodig om voort te bestaan. Bernhard racet zelf al jaren op Zandvoort in het Racing Team Holland, samen met onder anderen zijn broer Pieter Christiaan en coureur Jan Lammers. Niet onverdienstelijk ook. In 2014 werd hij op het circuit van het Italiaanse Monza, samen met teamgenoot Ricardo van der Ende, Europees kampioen in de GT4-klasse. !!! Breaking news !!! (update 18.08 uur 12 februari 2016): Prins Bernhard is zojuist de kersverse nieuwe eigenaar geworden van het Circuit Park Zandvoort.

circuit_zandvoort-1
Maserati Birdcage Tipo

Maserati Birdcage Tipo

08Nummer 8. De liefde voor klassieke auto’s. Deze liefde is natuurlijk “overgenomen” natuurlijk van zijn opa, Prins Bernhard (1911-2004). Als wij vragen wat de ultieme auto is voor hem dan twijfelt hij tussen een Ferrari 250 GTO, een Maserati Birdcage, een Aston Martin DB4 GT Zagato en verder iedere Mille Miglia auto uit 1955.

Aston Martin DB4 GT Zagato

Aston Martin DB4 GT Zagato

Ferrari 250 GTO

09

Nummer 9, tsja de auto’s blijven nog even terugkomen. American Muscle Cars uit de jaren ’70. Er stroomt toch redelijk wat benzine door de aderen van Bernhard.

Ford Mustang Fastback GT

Ford Mustang Fastback GT

10

Als laatste nummer 10; “Anywhere in the sun” geeft de Prins aan ons door. Wat een mooie afsluiter! Zon als vakantie, als rustpunt en als (nieuwe) energie.

Zon als centraal middelpunt

Zon als centraal middelpunt