Pure Luxe praat regelmatig met bekende mensen. Gewoon mensen die op hun eigen wijze ergens succesvol in zijn. Dit kunnen Bekende Nederlanders, ondernemers, zakenmensen, artiesten enzovoort zijn. Er wordt, naast naar andere facetten in het leven, ook naar materiële zaken gevraagd. Niet met het idee van “kijk ons nou even” maar omdat mensen die daar hard voor werken er naar onze mening ook echt van mogen genieten, Pure Luxe dus. De vragen zijn heel divers en kriskras door elkaar (maar altijd met respect) gesteld.

Deze week sprak Pure Luxe exclusief met modekoningin Josh Veldhuizen, de oprichtster en eigenaresse van het bekende modelabel Josh V. Josh houdt van luxe en vertelt ons net een zeer luxe reis naar Courchevel geboekt te hebben. Dit lijkt ons overigens meer dan verdiend, aangezien Josh 80 uur per week werkt en de omzet van Josh V. ieder jaar op rij verdubbeld. Hieronder de 10 luchtige Pure Luxe vragen.

josh v 2

Als je aan luxe denkt, pure luxe, wat betekent dit dan voor jou persoonlijk?

Voor mij is het pure luxe als ik even niet hoef te werken en een paar dagen, een week, of misschien wel tien dagen er even tussenuit kan. Kunnen reizen, op vakantie gaan en de wereld zien is voor mij absolute luxe. Ik reis al heel veel voor mijn werk, maar het is echt anders om een mooie vakantie te boeken zonder verplichtingen. Pure luxe zou zijn als ik straks weer langer weg kan van de zaak en dan twee of drie weken op vakantie kan gaan. Dat komt binnenkort wel weer een keer, het is nu te druk op te zaak, en dat is ook weer een luxe in deze tijd!

Josh V Logo

“Ik had een heerlijk leuk leventje, reisde veel, genoeg vrije tijd en toen besloot ik mijn label op te zetten. Nu werk ik zeker 80 uur per week, al vergeet ik soms dat ik aan het werk ben.”

Vanaf welke leeftijd ben je al aan het werk en hoeveel uur per week werk je gemiddeld?

Ik werkte sinds mijn vijftiende als model en ik had af en toe nog bijbaantjes ernaast. Uiteindelijk heb ik 10 jaar lang modellenwerk gedaan, maar pas toen ik op mijn 20e mijn HBO diploma behaalde ben ik steeds harder gaan werken. Ik had een heerlijk leuk leventje, reisde veel, genoeg vrije tijd en toen besloot ik mijn label op te zetten. Nu werk ik zeker 80 uur per week, al vergeet ik soms dat ik aan het werk ben. Mijn bedrijf is mijn passie en ik vind alles wat ik doe echt fantastisch.

 

Neem je regelmatig en bewust afstand van je werk en wat doe je in de tijd dat je niet aan het werk bent (ter ontspanning)?

Ik probeer inderdaad wel eens afstand te nemen, door op vakantie te gaan bijvoorbeeld. Maar ik merk dat ik zelfs dan mijn mails blijf checken, reageer op dringende zakelijke whatsappjes en ook mijn vlog blijft doorlopen, dus eigenlijk stop het nooit. JOSH V bestaat nu vijf jaar, we zijn enorm gegroeid, en dat komt onder andere door alle aandacht en energie ik het geef.

Ik mediteer en ik doe yoga, dat helpt mij te ontspannen, maar alles loslaten kan ik nog niet. Verder vind ik weekendjes weg heel leuk, city trips, shoppen in mooie internationale winkelstraten, een lang weekend detoxen of naar een mooi Spa Hotel voor een dagje spa en een massage. 

 

Is gezondheid en gezond blijven voor jou belangrijk? Zo ja, op welke manier ben je hiermee bezig?

Ik leef relatief gezond en dit vind ik heel belangrijk. Ik eet sowieso heel gezond en gebalanceerd – al sla ik soms door drukte een maaltijd over. Dankzij yoga en meditatie blijf ik fit, ik ben zelden ziek. Af en toe een sapkuur of een detox. Het enige dat ik weer moet oppakken is actief sporten, maar daar heb ik momenteel te weinig tijd voor. Ik ren op kantoor wel elke dag mijn benen uit mijn lijf overigens 😉

 

“Als ik ergens naartoe ga, een weekendje weg of een langere reis of vakantie, dan wil ik dat alles superluxe is. Privé of business class vliegen, de mooiste hotels, restaurants… Daar hecht ik veel waarde aan.”

Wat zijn voor jou materiële zaken waar je veel waarde aan hecht?

Als ik ergens naartoe ga, een weekendje weg of een langere reis of vakantie, dan wil ik dat alles superluxe is. Privé of business class vliegen, de mooiste hotels, restaurants… Daar hecht ik veel waarde aan. Verder heb ik, zoals wel meer vrouwen, een onuitputtelijke drang om veel te dure schoenen en tassen te kopen. Daarnaast investeer ik graag in mijn woon- en werk-omgeving. Ik heb net het aller mooiste pand van Nederland voor JOSH V gerealiseerd samen met mijn architect Britta van Egmond, echt onhollands mooi. Voor mij, maar ook voor het hele team heel fijn om in zo’n mooie omgeving te mogen werken. Verder heb ik net met mijn vriend een appartement gekocht op de Zuid-As in Amsterdam, deze zal begin 2017 af zijn – de ruwbouw-tekeningen zijn reeds aangeleverd en ik kan nu al niet wachten om het in te richten en erin te trekken!

IMG_9665-bw

 

In dit kader: in welke auto(‘s) rijd je (heb je er meerdere?) en maak je wel eens gebruik van een privé-chauffeur?

Ik rijd nu al twee jaar een hele leuke Audi, maar ben rustig rond aan het kijken naar iets nieuws. Een mooie auto vind ik belangrijk, maar ik rijd 10min heen naar mijn kantoor en 10min terug en zit dus vrij weinig in de auto. Daarnaast maak ik met name veel gebruik van privé-chaffeurs of Uber, voor mij veel handiger.

 

Je krijgt regelmatig aandacht in de media. Vind je dit positief, negatief of een combinatie van beide? Waarom vind je dit en hoe ga je met de media om?

Media-aandacht is belangrijk voor mijn bedrijf, dus ik vind het zeker iets positiefs. Er worden in de media weleens vreemde aannames gedaan of dingen gezegd die niet kloppen, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Je moet jezelf vooral niet te serieus nemen en zelfspot hebben is enorm belangrijk als je kiest voor werk waarbij media aandacht vanzelfsprekend is. Uiteindelijk ben ik gewoon blij  en zelfs dankbaar als er positieve aandacht is voor mijn bedrijf of voor dingen waar ik mij mee bezig houd.

 

Zijn er nieuwe initiatieven waar je op dit moment mee bezig bent en kun je hier (al) iets meer over vertellen?

Mijn nieuwe pand van 2500m2 is nu helemaal af, de opening is achter de rug, mijn FW16 collectie heb ik geshowd, dus nu moet ik weer iets nieuws verzinnen om bezig te blijven 😉 Nee hoor, grapje, er is zo ongelooflijk veel te doen. Het zijn niet zo zeer nieuwe initiatieven, ik houd echt de focus op de groei van mijn bedrijf en alles wat daarbij komt kijken. We groeien dit jaar van 8 naar 12 landen waar JOSH V verkocht wordt en via de webshop kan men wereldwijd de collecties bestellen. En die zal zich steeds meer richten op de internationale klanten. Wel komt er naast de reguliere JOSH V lijn, nog een luxere lijn, maar daar kan ik, behalve dat deze er komt, nog niet teveel over zeggen. 

 IMG_9645 copy-bw

 

“Van Antwerpen tot St. Tropez, van New York tot Londen, ik vind ze – afhankelijk van de periode van het jaar – allemaal even leuk. “

Wat is jouw favoriete stad in Nederland en welke stad buiten Nederland? Heb je een favoriete vakantiebestemming?

Amsterdam is mijn favoriete stad in Nederland. Ik zou nergens anders willen wonen op dit moment. Ik ben echt een stadsmeisje, al groeide ik op in Alphen a/d Rijn. Ik wilde niets liever dan naar Amsterdam, dus daar was ik van jongs af aan te vinden. Buiten Nederland zijn er zoveel mooie steden! Ik zou er niet eentje kunnen kiezen. Van Antwerpen tot St. Tropez, van New York tot Londen, ik vind ze – afhankelijk van de periode van het jaar – allemaal even leuk. Net zo lastig vind ik het om mijn favoriete vakantiebstemming te moeten kiezen. Ik vind Skiën erg leuk, maar een zonvakantie misschien nog wel leuker. Met oud en nieuw ben ik het liefst op St Barths, shoppen doe ik graag in Londen of Parijs, een zonvakantie naar Dubai, of Ibiza… En zo zijn er nog heel veel plekken die ik fantastisch vind of waar ik nog naartoe moet in de nabije toekomst.

 

 

Draag je sieraden? Zo ja, welke sieraden en van welk merk/welke merken?

Ik draag op dit moment eigenlijk vrij weinig sierraden. Ik heb een Apple Watch – omdat dit praktisch is met mijn drukke bestaan, en verder heb ik vooral persoonlijke sieraden die ik van mijn vriend heb gekregen of van mijn vriendinnen, zusjes of ouders. Ik heb armbanden van onder andere Givenchy, Cartier en Bulgari en verder natuurlijk alle sieraden die ik zelf produceer van JOSH V. Ik draag goud, zilver en rosé door elkaar, zolang het maar stijlvolle sieraden zijn. Sindskort draag ik weer oorbellen, heb ik jaren niet gedaan. In de zomer draag ik meer sieraden, dat valt mij wel op!