Waar een klein land toch groot in kan zijn! U kent natuurlijk Brabant maar kent u ook Oss? Het klinkt nou niet bepaald sexy toch? Unox rookworsten en soepen kent u wel? Nou die komen uit Oss. Er is echter nog een parel in Oss. En dat is superjachtenbouwer Heesen Yachts. De scheepswerf bouwt zijn allergrootste luxejacht ooit voor een rijke Russische oliemagnaat. Deze week werd het schip te water gelaten.

Kometa-render-1-1920x1170
Kometa-render-2-1920x1170

Als je van al deze blauwe wateren zin hebt gekregen in zon, zee & infinity pools, neem dan hier een kijkje.

Maar liefst zeventig meter lang is het allernieuwste jacht van Heesen. Het is één van de grootste superjachten ter wereld en zeker één van de snelste van dit formaat. Voor Heesen is het schip zelfs het allergrootste model dat ze ooit heeft gebouwd.

KOMETA-beachclub-1920x1170

Want, zo meldde Heesen onlangs zelf, het schip doorklieft de zeewateren met dertig zeemijlen per uur. Dit komt overeen met bijna 56 kilometer per uur. Om deze snelheid te bereiken maakt het schip gebruik van een derde motor, naast de reguliere twee motoren in de jachten.

KOMETA-interior-living-1920x1170

Te water gelaten
Deze week werd het schip te water gelaten, waar het buiten het droogdok in het water ligt. Heesen Yachts werkt nog hard aan het luxejacht, dat de naam Galactica Super Nova heeft gekregen. De komende weken maken de medewerkers het jacht vaarklaar, zodat het naar Hellevoetsluis kan worden vervoerd. Vanaf daar worden proefvaarten op de Noordzee uitgevoerd.

Kometa-at-dawn-3-1920x1170

De Osse jachtenbouwer Heesen Yachts bestaat sinds 1978 en is de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2008 nam een internationale investeringsmaatschappij het bedrijf over. Het bedrijf maakt jachten voor de allerrijksten ter wereld ‘from scratch’ en bouwt ze vanaf casco op.

KOMETA-interior-bedroom-1920x1170
KOMETA-interior-dining-1920x1170

Veel erkenning
Veel (internationale) erkenning ook voor het werk van Heesen Yachts de afgelopen jaren. De gemeente Oss is er erg trots op wil Heesen Yachts hoe dan ook in de stad behouden. Zo werd er in 2008 een megadeal gesloten om zo nóg grotere jachten te kunnen bouwen, zoals de Galactica Super Nova.

Kometa-render-4-1920x1170

Uit betrouwbare bronnen vernamen wij dat het jacht, met codenaam Kometa, zou zijn besteld door de Russische miljardair en Lukoil-topman Vagit Alekperov en wordt naar verwachting in mei dit jaar opgeleverd. Het schip biedt ruimte aan zestien gasten. Twaalf gasten kunnen worden ondergebracht in zes luxueuze kamers. De rest kan in cabines benedendeks terecht. Wij hopen dat wij snel eens mogen “binnenkijken bij…”..! Ahoy, ahoy..!

Gek van Superjachten? Lees hier verder.