Hoewel Oris een reputatie heeft voor het vervaardigen van innovatieve, praktische en zeer functionele horloges, heeft het merk altijd diep respect en bewondering gehouden voor de traditionele horlogemakerskunst. Dat is een van de redenen waarom ze vandaag de dag als onafhankelijke onderneming uitsluitend mechanische horloges maken.

Het nieuwste product van deze filosofie is de opnieuw ontworpen Oris Artelier Chronometer, Date, een hommage aan de tijdloze waarden van Zwitserse horlogemakerskunst en een eigentijdse interpretatie van een van de meest iconische Oris collecties ooit.

Het her-ontworpen horloge heeft een diameter van 40mm en is ranker en slanker dan voorgaande versies, in overeenstemming met de vraag van de hedendaagse consument naar lichter en eleganter design. Als contrast met het silhouet van het nieuwe horloge, is de wijzerplaat afgewerkt met een traditionele techniek die bekend staat als “guillocheren”, een graveerproces dat een oogstrelend, verfijnd lijnenpatroon creëert. De finish die de Oris designers kozen, is geïnspireerd op de art deco stijl, net zoals de slanke roségouden wijzers en uuraanduidingen. Art deco beleeft momenteel een opleving en de vormen geven een speelse draai aan de chique uitstraling van de Artelier.

 

Onder de wijzerplaat tikt Oris Calibre 737, een gecertificeerd chronometeruurwerk, gebaseerd op Sellita SW 200-1. Om de chronometerstatus te verkrijgen, is ieder uurwerk afzonderlijk getest in het officiële Zwitserse chronometer testinstituut (COSC), gedurende 15 dagen, in vijf standen en onder drie verschillende temperaturen. COSC garandeert nauwkeurigheid tot minder dan -4 en +6 seconden per dag en voorziet elk uurwerk van een certificatienummer.

Het gecertificeerde chronometeruurwerk Oris Calibre 737 is zichtbaar door de kastbodem.

Het gecertificeerde chronometeruurwerk Oris Calibre 737 is zichtbaar door de kastbodem.

Het nieuwe horloge is leverbaar met een bruine lederen band of een stalen band die door Oris technici als aanvulling op de nieuwe kast is aangepast met plattere en slankere schakels.

De Oris Artelier Chronometer, Date is zowel een hommage aan de gevestigde tradities van generaties horlogemakers, als aan een design voor de hedendaagse, kritische horlogekoper.

 

Product Features

Oris Artelier Chronometer, Date

Ref. No. 01 737 7721 4031 LS, Ø 40.00mm

  • Automatic chronometer movement Oris Cal. 737, based on SW 200-1, with date at 6 o’clock
  • Multi-piece stainless steel case and stainless steel crown. Water resistant
    to 5 bar
  • Sapphire crystal domed on both sides with anti-reflective coating inside
  • Screwed stainless steel case back with see-through mineral crystal
  • Silver guilloche dial with applied rose gold plated indices. Rose gold plated hour and minute hands filled with Super-LumiNova®. Rose gold plated second hand
  • Dark brown leather strap with stainless steel folding clasp. Also available with stainless steel bracelet with butterfly folding clasp