Porsche heeft het modelaanbod voor de Macan uitgebreid met een nieuwe basisuitvoering. Die krijgt een viercilinder turbomotor die door Porsche speciaal voor de compacte SUV werd ontwikkeld. 

De 2,0-liter turbomotor in de Macan levert 185 kW/252 pk tussen 5.000-6.800 tpm en wordt net als alle andere Macan-uitvoeringen standaard gekoppeld aan een 7-traps PDK-transmissie. Die combinatie staat borg voor een indrukwekkende acceleratie: in 6,7 seconden voltooit deze Macan de 0-100 km/u sprint, met het optionele Sport Chrono Pakket zelfs in 6,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 229 km/u. Wat brandstofverbruik betreft noteert de Macan met viercilinder turbomotor waarden van 7,2 tot 7,4 liter op 100 km (NEDC).

porschemacan1
Sportieve viercilinder turbo

De viercilinder lijnmotor is met name ontworpen met het oog op sportieve en efficiënte prestaties. Hij werkt met een turbodruk tot twee bar, tussenkoeling, directe brandstofinspuiting en variabele kleptiming. VarioCam Plus past de nokkenas aan de in- en uitlaatkant continu aan en bedient tevens de klephoogte van de uitlaatkleppen. Het koppel van 370 Nm is beschikbaar tussen 1.600-4.500 tpm, wat met name prettig is bij bijvoorbeeld snelle inhaalmanoeuvres.

Net als alle andere Porsche modellen is de Macan in staat zijn motorvermogen om te zetten in sportieve rijprestaties. Die worden gewaarborgd door het standaard Porsche Traction Management (PTM) actieve vierwielaandrijfsysteem in samenspel met het sportonderstel en de precieze besturing. Luchtvering met niveauregeling inclusief het Porsche Active Suspension Management (PASM) met actieve dempers is als optie verkrijgbaar.

porschemacan3
Omvangrijke standaarduitrusting

Visueel en in uitrusting verschilt de nieuwe basisuitvoering minimaal van de krachtigere versies. Uiterlijke kenmerken zijn bijvoorbeeld de zwarte raamlijsten, zwarte remzadels die schuilgaan achter de 18 inch wielen en een uitlaatsysteem met twee enkele, geborstelde roestvaststalen uitlaten. Veel van de standaardfeatures komen overeen met die van de S-modellen. Zo vertrouwt de Macan bijvoorbeeld op de achtvoudig elektrisch verstelbare comfortstoelen voor de bestuurder, middenbanen uitgevoerd in Alcantara, de nieuwste generatie van het Porsche Communication Management (PCM), een rijbaanassistent en een elektrisch te bedienen achterklep.
De nieuwe 2,0-liter viercilinder turbomotor van de Porsche Macan is per direct te bestellen. Prijzen beginnen voor Nederland bij € 69.400. Vanaf juni staat het nieuwste model bij alle Nederlandse Porsche Centra.

porschemacan2