Calico Wallpaper maakte zijn Britse debuut op de London Design Festival met een op maat gemaakte installatie gepresenteerd in samenwerking met gerenommeerde antiekhandelaar Mallett. Om het 150-jarig bestaan te vieren heeft Mallett een ontwerp huis samengesteld. Dover Street galerie werd getransformeerd in een showcase voor het werk van de drie belangrijkste ontwerpers, elk zijn aparte opvattingen van de mogelijkheden om met traditionele technieken unieke eigentijdse ontwerpen te maken. Calico Wallpaper was vereerd om samen met de Britse juweliers Pomellato, en de legendarische Mexicaanse zilversmeden Tane te mogen exposeren.

Unknown-7

Om de muren van de onderscheidende ruimte Mallett bij het Ely House te sieren, ontwikkelde Calico Wallpaper een aangepaste blauw en goud Wabi colorway, ontworpen om te harmoniseren met het delicate Franse grijs van de geschilderde muren, de koninklijke blauwe vloerbedekking en de omliggende vergulde sculpturen. De salon, ingericht door Sir Robert Taylor in 1772, behoudt zijn oorspronkelijke Georgische lijstwerk, die Calico Wallpaper gebruikt om deze suite zes unieke grootschalige panelen met elegante omlijstingen te vullen met hun goud-marmeren doeken. Het resultaat was een decor die zowel levendige als sierlijke was, een prachtig en adequaat-ruimte die gebruikt kan worden voor een reeks evenementen en lezingen over de fusie van 18e-eeuwse technieken met 21e eeuws design.

Unknown-5

Mallett streeft ernaar om historische kennis en hedendaagse esthetiek kunstzinnig te verstrengelen met het oog op een innovatieve mengeling van oud en nieuw. Het ontwerp huis werd samengesteld door Mallett’s hoofd van hedendaags design, Eleonore Halluitte Andrews, die zei van het project: “We zijn verheugd om samen te werken met dergelijke uitzonderlijke talenten, en vereerd om hun nieuwe collecties te presenteren met onze historische stukken. We zijn trots om eens te meer het huis van cutting edge-ontwerp voor zowel ontwerpers en verzamelaars te zijn. ”

Unknown

Daarnaast is Calico Wallpaper ook trots dat hun werk te zien is in luxe modelwoning voor de fraai vormgegeven Xoco 325-een nieuw woongebouw aan West Broadway in SoHo. Als voormalige chocoladefabriek, is het gebouw kunstzinnig omgebouwd waarbij originele elementen in haar vorm hebben behouden. Het beschikt over een gegoten aluminium gevel die een moderne herinterpretatie is van de historische gietijzeren loft gebouwen.

Foto’s zijn met dank aan Ed Reeve.