De rubriek Pureview van Pure Luxe neemt een pure kijk op de gastronomie en gastvrijheid in Nederland en recenseert dit maal Element Amsterdam Hotel.

Deze keer had Pure Luxe de eer om een nachtje te mogen verblijven in het nieuwe (longstay) Element Amsterdam Hotel.  Het hotel is geïntegreerd in het nieuwe luxe Gelderlandplein winkelcentrum en is gelegen in Amsterdam Buitenveldert, vlakbij de Amsterdamse Zuidas en het mondaine Amsterdam Zuid. Parkeren is mogelijk onder het hotel. En ondanks dat het hier om een longstay hotel gaat zijn gasten ook welkom voor 1 nachtje. Gasten zoals expats, zakenmensen, toeristen, u komt het hier allemaal tegen.

Relaxen en ontspannen kan  in een van de 160 ruime studio’s en suites. Deze kamers hebben een natuurlijke lichtinval en zijn een ideale accommodatie voor een lang en kort verblijf in Amsterdam. Alle kamers beschikken over een keuken en een spa-geïnspireerde badkamer met een regendouche.

Het hotel beschikt daarnaast over een zelf-service wasserette, gratis Wi-Fi, een fitness en verschillende eet -en drinkgelegenheden.

Alle 160 studio’s & Suites beschikken over:

 • Gratis Wi-Fi
 • 42”flat-screen TV
 • Heavenly ® bedden
 • Ruime badkamers met een regendouche
 • Volledig uitgeruste keuken
 • Nespresso koffiemachine
 • Flexibele werkgelegenheden
 • Water en energie-efficiënte uitrusting en apparaten

Er zijn dus Studio’s (standaard), Superior Studio’s (met meer ruimte) en Suites (twee kamers). U raadt het al wij sliepen natuurlijk in een Suite. En het moet gezegd worden de Heavenly® bedden (aanwezig overigens in iedere kamer) slapen verrukkelijk. In deze ruime suite is het goed toeven en prima uit te houden, zeker juist ook voor meerdere dagen (longstay).

Eten kunt in één van de twee restaurants, Carrots & Co (snel, prijsbewust maar gezond) en My Place (uitgebreider, duurzaam, gezond ook), geen vlees overigens hier maar wel vis bijvoorbeeld. Het ontbijt de volgende dag vond ook in My Place plaatst was perfect georganiseerd met een uitgebreid assortiment van verse croissants, broodjes, beleg, fruit, eitjes, brownies, sapjes enzovoort. Ook koffie en thee zijn in ruime mate aanwezig. Heerlijk.

Ook voor vergaderen kunt u bij Element Amsterdam terecht. De eco-vriendelijke omgeving met een natuurlijke lichtinval en de laatste technologie zorgen voor energieke vergaderingen en evenementen. Altijd met:

 • Flexibele indeling
 • Modulaire meubels
 • State-of-the-art technologie
 • 65” flat-panel TV
 • Gemakkelijk toegang van stopcontacten
 • Wi-Fi is inbegrepen
Element Hotel Restaurant - Carrots&Co. Lounge

Het restaurant Carrots & Co. Lounge gebied

Voor verdere informatie en/of reserveringen zie de website van Element Amsterdam hotel.

Pure Luxe kan u dit hotel voor zowel de short -als de longstay van harte aanbevelen..!

Het ontbijt in Restaurant Rise

Het ontbijt in Restaurant Rise

Element Hotel Fitness Center

Element Hotel Fitness Center