De rubriek Pureview van Pure Luxe neemt een pure kijk op de gastronomie en gastvrijheid in Nederland en recenseert dit maal INK Hotel & The Pressroom te Amsterdam.

Pure Luxe mocht op bezoek bij het INK Hotel in Amsterdam. Dit hotel is gevestigd in drie voormalig grachtenpanden waaronder die van de drukkerij Tijd. We waren onder de indruk van hoe het thema van tijd en de drukkerij tot in de kleinste details van het hotel is doorgevoerd. Het begon allemaal in 1904 toen de plek waar het hotel nu gevestigd is, de thuishaven werd van de Nederlandse krant Tijd. Het was een plek waar verhalen ontstonden, geschreven en uiteindelijk gedrukt werden. Die functie verklaart overigens ook waar de benaming vandaag komt. “De drie thema’s ‘Verhalen, Inkt & Tijd’ spelen de hoofdrol in het nieuwe avontuur van het INK Hotel Amsterdam. Ze zijn bepalend geweest voor onze onconventionele keuze inzake het interieur, ons personeel en de faciliteiten” aldus General Manager Joachim de Looij.

Voor het bijzondere concept en interieur werd nauw samengewerkt met het gerenommeerde architectenbureau Concrete Amsterdam. Concrete liet zich voor de inrichting inspireren door het verhaal van het complex, de drie voormalige Amsterdamse grachtenpanden en de drukkerij Tijd. De gevel, ingang, kamers en vele faciliteiten ademen nog steeds de rijkdom van dat verleden zoals het gevel is bij elke vestiging van de MGallery Collection.

Het hotel omdat zes kamertypes, van Classic tot Suite, maar elke kamer geeft een gevoel van ruimte en ademt licht. De open badkamer in wit marmer is opgevat als een bar in de kamer. Verder werd ook veel aandacht besteed aan knusse details en originele vondsten zoals de tussenkoopjes met Amsterdamse huisjes die het geheel afmaken. Ze vormen stuk voor stuk subtiele hints naar het verleden van de Nederlandse stad. Heel bijzonder is de ‘zachte atlas’ van Amsterdam. Deze krijtbordachtige tekeningen op de muren van de kamers zijn een ontwerp van Jan Rothuizen. Net zoals de rest van het interieur vertellen ze het verhaal van het hotel en zijn stad. Wij zijn vooral fan van de vele marmeren en goud-koperen details die de kamers een luxueus gevoel geven.

De Pressroom

De Pressroom is het ‘Drink & Eat’ concept van het hotel dat bestaat uit een restaurant, bar & lounge. Het eigentijdse interieur brengt hulde aan de voormalige drukkerij, met zijn klassieke typemachines, glazen inktpotten en grote rollen drukpapier. De vloer is gelegd met cementtegels in hetzelfde motief als in de drukkerij.

Het Restaurant

Tijdens de lunch zul je merken dat Pressroom vol zit met mensen die heerlijke vis, vlees of vegetarisch planken delen en onweerstaanbare broodjes nuttigen. Je voelt je meteen thuis. Het is de perfecte plek om je ’s middags van thee te genieten of met een boek in een comfortabele stoel tot rust te komen. ‘S avonds bij het diner gaat de Pressroom geheel over het delen. Het delen van de tijd, verhalen en voedsel.

De Bar & Lounge

De iconische bar trekt meteen de aandacht, dankzij de accenten in messing en de gekleurde verlichte flessen. Om het helemaal af te maken hoort bij de Pressroom ook en Library Lounge, met een knisperende open haard, lederen banken en stapels boeken. Kortom, het thema is volledig doorgevoerd in het restaurant en de bar, aan elk detail is gedacht. Zelfs bij het serveren van cocktails worden de finishing touches aangebracht met een veer uit een inktpotje. Een bar met geweldige atmosfeer en een echt fantastische manier van presentatie, en de cocktails zijn nog heerlijk ook..! Maar nu zijn we ze wel genoeg veren in de reet aan het steken.

Voor meer informatie zie de website van Pressroom

INK Hotel Amsterdam
Nieuwezijds Voorburgwal 67
1012 RE Amsterdam
Nederland
T. +31 (0)20 721 9178
Reserveringen: zie de website van het INK Hotel

 

https://youtu.be/-AYj58gwmzg

https://youtu.be/73-5sX2GRn4