Zaterdag 27 februari 2016 opent X BANK zijn deuren, de nieuwe winkelbeleving is gevestigd in het monumentale pand van de voormalige Kas Bank in de Spuistraat in Amsterdam. X BANK bevindt zich in het prestigieuze W Amsterdam Hotel en is een beleving waar mode, kunst en design naadloos op elkaar aansluiten. De inspirerende ruimtes bieden podium aan invloedrijke, veelbelovende en gevestigde labels, designers en kunstenaars, hoofdzakelijk van Nederlandse bodem. Voorafgaand de opening, gaf X BANK al een preview aan de internationale en nationale pers, samen met alle designers & kunstenaars.

“Wij zijn overweldigd met de reacties over X BANK in W Amsterdam. Ja, het is nieuw, innovatief en nog nergens anders in de wereld aanwezig. Het is een gecureerde aangelegenheid met een verleidelijke en eclectische selectie van handgemaakte, unieke en exclusieve producten. Deze zullen elke zes tot acht weken roteren om een verrassende ervaring te geven.” Zegt Bram van der Hoek, voorzitter van X BANK en Managing Director van Europe Hotels Private Collection. Liran Wizman, eigenaar van Europe Hotels Private Collection en W Amsterdam voegt eraan toe:” Met zijn hedendaagse design en innovatieve flair is er geen twijfel over mogelijk dat W Amsterdam sinds de opening afgelopen oktober de stad een nieuw leven heeft ingeblazen en zich heeft ontpopt tot een uniek resort voor internationale gasten en locals.”

XBANK2

W Amsterdam heeft nog een aantal verrassingen in het vooruitzicht; zo worden er in de loop van het jaar in het Bank-gebouw nog eens nog 66 eigentijdse kamers en suites geopend met zicht op de bekende UNESCO-gecertificeerde Singel. En ook FIT® fitness center en een spa gelegen tussen de originele bankkluizen zullen nog volgen.

X BANK

Op de eerste verdieping wordt de consument meegenomen in een wereld waar voornamelijk Dutch design centraal staat. X BANK biedt podium aan 180 labels en toont een mix van uiteenlopende stijlen en uitzonderlijke producten in verschillende prijsklassen variërend van € 3,95 tot € 80.000. X BANK speelt in op de behoefte aan innovatie, belangstelling voor een puur aanbod en meerwaarde bij winkelen. Bijzonder aan X BANK is het feit dat de designers en kunstenaars veelal binnen handbereik zijn. Als klant is er namelijk ook de mogelijkheid om stukken op maat te laten bestellen.

XBANK3

X BANK ART

De begane grond van X BANK zal voornamelijk gebruikt worden als art & design space. X BANK zal het hele jaar door zowel kleine als grootschalige tentoonstellingen lezingen en evenementen organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. POTLUCK 1 is de eerste groepstentoonstelling en toont kunstwerken van zes eigentijdse kunstenaars. POTLUCK is een letterlijke vertaling van een Amerikaans diner waar iedereen iets meeneemt aan tafel, het beste materiaal van verschillende artiesten verzamelt op 1 locatie.

De 52 ramen van de eerste X BANK verdieping zijn voorzien van wisselende video projecties. Visueel kunstenaar Patty Struik trapt af met kleurrijke selectie uit haar archieven die zorgen voor een imposant straatbeeld.

X BANK ARCHITECTEN

Architectenbureau Office Winhov tekende voor het ontwerp van het gebouw van X BANK. Het interieur van X BANK is ontworpen door Baranowitz Kronenberg Architecture. Europe Hotels Private Collection presenteert met trots X BANK als het platform dat in samenwerking met W Amsterdam dit initiatief draagt.

XBANK4

X BANK – RAAD

Raad van Advies – bestaande uit Curator Mode Mariette Hoitink, oprichter en directeur van mode-recruitmentbureau HTNK en Curator kunst en design Gijs Stork, oprichter van Magazijn en Salon/ – werkt nauw samen met Engin Celikbas, partner bij KesselsKramer, Igor Buercher, de directeur van W Amsterdam en Bram Van Der Hoek, Managing Director van Europe Hotels Private Collection en vertegenwoordiger van de eigenaar van W Amsterdam. Samen zorgen zij ervoor dat de visie van X BANK wordt gewaarborgd.

 

X BANK

Spuistraat 172
1012 VT
Amsterdam
xbank.amsterdam

Openingstijden

Zondag – Dinsdag
10.00 – 20.00 uur
Woensdag – Zaterdag
10.00 – 22.00 uur