Menu

Zomerhit: Champagne-Framboos ijsje van de eerste Popsicle Bar in Nederland

IJSMANSCHAP_JAN9314LR
We leven al steeds meer naar de zomer toe, en wat past er nou beter bij de zomer dan een lekker glaasje bubbels of een ijsje? Gelukkig hoef je nu niet meer te kiezen doordat deze twee lekkernijen zijn samengevoegd door IJsmanschap in Amsterdam. Nu kan je even lekker afkoelen met deze signature popsicle van de net geopende zaak. Het champagne ijsje is gemaakt van Cremant de Bourgogne roomijs met een lekkere zachte frambozencoulis. Een klassieke combinatie waarbij de witte chocolade topping het helemaal af maakt.

Gister opende de eerste Popsicle Bar in Nederland de deuren: IJsmanschap. Het concept, door ondernemer Martijn Doets opgepikt vanuit Amerika, is simpel; ambachtelijk ijs op een stokje. Met smaken als Champagne-framboos, Marsala met gepocheerde vijgen en Vietnamese Iced Coffee op de ijskaart, tilt hij de huidige ijscultuur naar een hoger niveau. Voeg daar heerlijke koffie en een urban uitstraling aan toe en een nieuwe hotspot in Amsterdam West is geboren.

IJSMANSCHAP_JAN9421LR

IJs op een stokje kennen we wel, maar bij IJsmanschap worden alle ijsjes handgemaakt, zonder rare toevoegingen. De popsicles kunnen gecustomised worden met chocolade topping en praline van vers geroosterde amandel- of hazelnootjes. Omdat het ijs handgemaakt wordt, kan ijsmaker Martijn zijn fantasie de vrije loop laten. “Maar niet alle ijsjes zijn zo exotisch hoor! Ik probeer wel een stap verder te gaan met mijn smaken en vind het fantastisch om nieuwe dingen uit te proberen.” Aldus Martijn Doets.

IJsmanschap is de eerste onderneming van foodie Martijn, die hiervoor actief was in de financiële dienstverlening. “Ik heb altijd de ambitie gehad om mijn eigen onderneming te starten en ik ben ontzettend blij dat ik eindelijk deze stap heb kunnen zetten. Ik heb de overtuiging dat je iets moet doen wat dicht bij je passie ligt. In mijn geval ondernemen en koken. Het idee voor IJsmanschap was geboren.”

IJSMANSCHAP_JAN9283LR

Gister vond de officiële opening van de Popsicle Bar plaats, die vanaf nu elke dag van de week (behalve op dinsdag ) geopend is. In het hoogseizoen zijn ze elke dag open. Je vindt IJsmanschap aan de Van Spilbergenstraat, tussen de Postjesweg en het Rembrandtpark. Houd De Baarsjes goed in de gaten! De potentie en groeiende populariteit van het stadsdeel wordt met de komst van deze nieuwe hotspot nog maar eens goed benadrukt.

Lot Sixty One Roasters

IJsmanschap onderscheidt zich niet alleen door het bijzondere ijs, maar ook door hun samenwerking met Lot Sixty One Roasters, een koffie label dat door velen gezien wordt als een van de beste in Amsterdam. Zij kopen hun koffiebonen direct in bij de boeren zelf en branden dagelijks de bonen in hun vestiging aan de Kinkerstraat.

Op dit moment werken de twee jonge bedrijven hard aan het ontwikkelen van een popsicle gebaseerd op de koffie van Lot Sixty One, die binnenkort bij al hun vestigingen verkrijgbaar zal zijn.

Voor alle informatie over IJsmanschap bezoek hun website: www.ijsmanschap.nl

Aanbevolen artikelen