In 1940 kocht de vader van kindster Shirley Temple voor 7210 dollar een chique blauw diamanten ring voor zijn beroemde dochter vanwege haar 12e verjaardag. Hij koos deze diepe blauw gekleurde steen om haar 44e film, The Blue Bird, te herdenken. De actrice, die later diplomaat werd, was dol op de zeldzame blauwe steen, en de ring bleef in haar bezit tot aan haar dood in 2014. Nu wordt de Shirley Temple Blue Diamond geveild bij de Sotheby’s Magnificent Jewels veiling in New York op 19 april. De verwachte opbrengst is geschat op 35 miljoen dollar.

 

BLUE3

Shirley Temple stond bekend als DE Hollywood kindster van het witte doek tijdens de Grote Depressie voordat zij een Amerikaanse diplomaat werd in haar latere jaren. Terwijl alleen al het hebben van deze ring, het al een verzamelaars stuk maakt, is de ring buitengewoon zeldzaam. Gekleurde stenen waren namelijk niet bijzonder populair in de jaren ’40. De titanium-set, 9.54-karaat cushion cut Fancy Blue is dus heel apart. Schattingen van de uiteindelijke veilingprijs liggen ergens tussen de 25 miljoen tot 35 miljoen dollar.

Nog meer over blauwe diamanten vind je hier.

BLUE1