Even op en neer naar Wenen voor een chocoladeshot.! Chocolate lovers weten er wel raad mee: een flinke punt originele Sachertorte in Café Sacher Wien. Daarvoor alleen al vlieg je naar Wenen. De taart wordt in 34 stappen gemaakt naar geheim recept van Franz Sacher. Het is een kostelijke chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocolade. De lekkernij wordt geserveerd met een subtiel toefje ongezoete slagroom. Ben je dan toch in Wenen, kijk dan op www.stedentrips.nl voor meer bijzondere suggesties.

Vienna-2015-TRIP-1-250

 

Naast Café Sacher kent Wenen veel meer koffiehuizen. De hoofdstad heeft een rijke koffiecultuur, cappuccino komt hier van origine vandaan: Kapuziner Kaffee. De Weense kaffeehauscultuur staat zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst. Mooie koffiehuizen zijn: Bellaria, Bräunerhof, Central, Hofburg, Mozart, Residenz, Schottenring, Demel en Weimar. Ideale locaties om even bij te tanken als je op ontdekkingsreis bent door de keizerlijke stad.

Om de dag af te sluiten met een gezonde snack ga je naar de Naschmarkt. Met een goed glas Oostenrijkse wijn eet je hier kleine versnaperingen aan een gemoedelijke Stehtisch. Op deze markt vind je groente, fruit, fijne kazen en kruidige worsten. In het weekend komen hier de boeren zelf hun waar verkopen, verser kan niet.

4-daagse vliegreis naar Wenen 
Trek gekregen in een paar daagjes Wenen? Boek nu eenvoudig een driedaagse vliegreis vanaf € 257 per persoon. Retourvlucht Amsterdam – Wenen met KLM. Twee overnachtingen in het centraal gelegen, sfeervolle Hotel Graben, inclusief ontbijt. Vertrekdagen vrijdag of zaterdag.

maxresdefault