Steve Jobs, dé man die de wereld heeft veranderd met de producten van zijn bedrijf Apple, heeft na zijn dood veel nagelaten op deze aardbol, van zijn gedachtegoed tot ontroerend goed. Waaronder ’s werelds meest waardevolle bedrijf, geschat op 154,3 miljard dollar. Maar ook zijn persoonlijke eigendom werd achtergelaten, aan zijn weduwe Laurene Powell Jobs, waarvan o.a. Forbes verslag deed. Het maakt haar volgens Forbes de op 5 na rijkste vrouw op aarde.

Laurene Powell Jobs, de weduwe van Steve Jobs, houdt meestal een low profile, maar in 2015 zei ze op Twitter het volgende over de “Steve Jobs” film over haar overleden echtgenoot, ze noemde de film “fictie.” De moeder van drie kinderen heeft haar rijkdom gebruikt om maatschappelijke doelen te promoten. Ze is oprichter en voorzitter van de Emerson Collective, een organisatie die ondernemerschap gebruikt om sociale hervormingen te bevorderen en arme studenten te helpen. Hier wat feiten van Forbes op een rij:

  • Founder and Chair, Emerson Collective
  • Leeftijd:   52
  • Bron van rijkdom:  Apple, Disney
  • Forbes ‘Self-Made Score’:   1
  • Verblijft in:   Palo Alto, Californië
  • Burgerschap: Verenigde Staten
  • Huwelijks Status:   Weduwe
  • Kinderen:   3
  • Opleiding:   Bachelor of Arts / Science, University of Pennsylvania Wharton School; Master of Business Administration, Stanford Graduate School of Business

Apple

Doordat Steve Jobs het grootste gedeelte van zijn aandelen verkocht toen hij het bedrijf tijdelijk moest verlaten heeft hij ze voor een stuk minder verkocht dan dat ze vandaag de dag waard zijn. Steve Jobs werd gevraagd het bedrijf te verlaten door het bestuur, waarna hij een nieuw bedrijf startte genaamd ‘NeXT’. Apple kocht later het bedrijf NeXT in 1997 van Steve voor 429 miljoen dollar and 1.5 miljoen aan aandelen in Apple. Zijn huidige hoeveelheid aandelen, die nu in bezit zijn van zijn weduwe, zijn 560 miljoen dollar waard. Als hij toentertijd zijn aandelen niet had verkocht, maar had gehouden, dan waren de aandelen meer dan 65 miljard dollar waard geweest. Maar had hij ook niet NeXT kunnen beginnen van het geld dat hij had verdient met de aandelen.

Pixar, Disney

Pixar was het eerste bedrijf dat een volledige 3D-animatiefilm maakte. Het bedrijf werd opgericht door Lucasfilm (George Lucas) als onderdeel van special-effectsbedrijf Industrial Light & Magic, maar groot gemaakt door Steve Jobs. Pixar, een “side-project” van Steve Jobs, verkocht hij aan Disney in 2006 voor maar liefst 8% aandelen in Disney. Toentertijd waren die 8% aandelen al goed voor 7,4 miljard dollar, maar vandaag de dag is diezelfde 8% gewoon 12,7 miljard dollar waard.

Huizen en landgoed

Het huis in Palo Alto wordt geschat op een waarde van 8 miljoen dollar, en is nog steeds eigendom van de familie.

Foto: Wealth-X

Foto: Wealth-X

Steve Jobs was ook eigenaar van een groot stuk land in Woodside. Hij had grootste plannen voor een villa van 1800 vierkante meter, maar door zijn overlijden heeft hij de plannen nooit kunnen realiseren. De grond die hij bezat is nog steeds eigendom van zijn weduwe en de familie. Naast dit stuk land in Woodside beschikt hij over nog twee grote stukken land, ook in Woodside. De gezamenlijke waarde van deze stukken grond is 17,5 miljoen dollar.

pureluxe-steve-jobs-landgoed

Foto: Wealth-X

Naast deze stukken land en het huis in Palo Alto was Steve Jobs ook nog een groot landhuis in Malibu aan het bouwen. De villa heeft een geschatte waarde van 40 miljoen dollar en heeft 12 slaap- en badkamers.

Jachtschip 

De Venus, het jacht die Steve Jobs zelf naar zijn visie heeft ontworpen met behulp van een ontwerp team kostte maar liefs 130 miljoen dollar. Helaas heeft Steve er zelf nooit een tocht mee kunnen varen, er werd nog hard aan het schip gewerkt toen hij helaas ter overlijden kwam.

STEVE-JOBS-MEGA-YACHT-VENUS-TRAVEL-CRUISE-SHIP-BOAT-1

Privéjets

Steve Jobs was eigenaar van twee private jets, een Gulfstream G-V van 30 miljoen en een Gulfstream G650 van 60 miljoen. Die hij beide veel gebruikte voor zijn werk, waar hij rondom de wereld nodig was om het bedrijf te leiden.

Totaal

Met dit alles samen is Laurene Powell Jobs volgens Manners 16,7 miljard dollar waard. Wat haar op de 6e plek zet qua rijkste vrouwen op aarde. Met dit geld zet ze zich gelukkig in voor veel goede doelen.

Benieuwd naar nog meer van de rijkste ter aarde? Lees hier meer.