Jaguar Land Rover Classic is de nieuwe naam van Jaguar Land Rover Heritage. De speciale divisie van Jaguar Land Rover levert en onderhoudt klassieke auto’s en biedt speciale diensten, onderdelen en events voor klanten. Begin 2017 wordt de eerste van negen nieuwe Jaguars XKSS afgeleverd. Op de Techno-Classica in Essen (6 t/m 10 april 2016) lanceert Jaguar Land Rover Classic het Reborn-programma voor de Land Rover Series 1. 

3-Jaguar-Land-Rover-Classic

Tim Hannig, directeur van Jaguar Land Rover Classic: ‘De nieuwe naam Jaguar Land Rover Classic weerspiegelt onze expertise nog beter. We kijken uit naar een nog succesvollere toekomst door het verleden van Jaguar en Land Rover te eren en een toekomst te geven.’

Jaguar Classic blijft actief in de historische Jaguar-fabriek aan Browns Lane in Coventry, waar eerder al zes nieuwe Lightweight E-types zijn gebouwd. Voor Land Rover Classic is een compleet nieuwe workshop opgezet in de voormalige Defender-fabriek in Solihull.

1-Jaguar-Land-Rover-Classic

Jaguar Land Rover Classic biedt niet alleen volledige restauraties, maar ook onderhouds- en reparatiediensten voor auto’s van klanten. Ook is de divisie gestart met de verkoop van door de fabriek gerestaureerde klassiekers. Onderdelen die al decennia niet meer worden gemaakt, zijn op korte termijn leverbaar. De 30.000 hoogwaardige onderdelen uit de catalogus zijn beschikbaar via het wereldwijde netwerk van Jaguar Land Rover.

6-Jaguar-Land-Rover-Classic

Negen nieuwe Jaguars XKSS

Jaguar Classic bouwt negen nieuwe exemplaren van de Jaguar XKSS – vaak genoemd als ’s werelds eerste supercar. De auto’s worden met de hand gebouwd, geheel volgens de specificaties van 1957 en gecertificeerd door Jaguar.

De geplande productie van 25 Jaguars XKSS kon in 1957 niet worden voltooid vanwege een grote brand in de Jaguar-fabriek: Jaguar heeft er slechts zestien gebouwd. De negen nieuwe exemplaren – die meer dan een miljoen Engelse pond zullen kosten – zijn bedoeld voor geselecteerde Jaguar-klanten en -verzamelaars.

5-Jaguar-Land-Rover-Classic

De oorspronkelijke Jaguar XKSS was een versie voor de openbare weg van de D-type raceauto waarmee Jaguar in 1955, 1956 en 1957 de 24-uursrace van Le Mans won. Jaguar-baas Sir William Lions besloot de 25 overgebleven raceauto’s om te bouwen tot straatauto’s. Ze werden voorzien van een hogere voorruit en een portier voor de passagier. De scheiding in het interieur en de vin achterop de auto werden verwijderd.

‘De XKSS heeft een bijzondere plaats in de geschiedenis van Jaguar’, aldus Hannig. ‘De hoog gekwalificeerde Jaguar Classic-ingenieurs en technici hebben decennialang kennis en ervaring opgebouwd en zorgen dat de nieuwe XKSS’en volledig authentiek en van de allerhoogste kwaliteit zijn.’ De eerste van de negen nieuwe Jaguars XKSS wordt naar verwachting begin 2017 afgeleverd.

2-Jaguar-Land-Rover-Classic

Land Rover Series 1 ‘Reborn’

De experts van Land Rover Classic hebben op basis van hun decennialange ervaring 25 authentieke Land Rovers Series 1 geselecteerd via het wereldwijde netwerk van Land Rover. Wie een exemplaar koopt, is verzekerd van een perfecte restauratie en kan kiezen uit vijf authentieke kleuren: Light Green, Bronze Green, RAF Blue, Dove Grey and Poppy Red. Het restauratieteam van Land Rover Classic adviseert de kopers bij hun keuzes. De klanten kunnen vervolgens de restauratie van hun Land Rover van begin tot einde volgen.

Directeur Hannig van Jaguar Land Rover Classic: ‘Het Reborn-programma biedt liefhebbers een geweldige kans om een waardevolle, gewilde en iconische auto te bemachtigen. Met Reborn laten we zien wat mogelijk is voor restauratie en onderhoud van Land Rovers. Het bewijst ook Land Rovers toewijding aan zijn klanten door middel van het aanbieden van diensten en onderdelen voor modellen die al meer dan tien jaar uit productie zijn.’

Op de Techno-Classica in Essen presenteert Jaguar Land Rover Classic het Reborn-programma voor de Land Rover Series 1.

4-Jaguar-Land-Rover-Classic