In Amsterdam opent Vroom & Varossieau op donderdag 31 maart 2016 haar deuren. De nieuwe galerie is gespecialiseerd in street art en urban contemporary art van zowel aansprekende internationale kunstenaars als opkomend talent. De Nederlandse street poet Laser 3.14, bekend van zijn scherpe en humoristische teksten, heeft de primeur met een solo-expositie waarbij hij zijn nieuwste objecten laat zien. Ook wordt er werk gepresenteerd van Banksy, D*Face, Keith Haring en KAWS. Voor de volgende expositie in mei en juni staat de Braziliaanse street artist Cranio centraal.

Eerste expositie

De expositie ‘Press Here For Some Counterculture’, van 1 april tot en met 15 mei, daagt kijkers uit voor een dialoog. Met krachtige, tekstuele zwart-wit objecten en een nieuwe patchwork installatie op hout, ventileert Laser 3.14 zijn mening over massaproductie en het huidige sociale, culturele en politieke leven. Als contrast presenteert hij een ‘Troublemakers Make The World Go Round’ sculptuur van staal.

5_CatchADream_CortenSculpture_Laser314_PhotographerReneMesman

Street poet Laser 3.14

Laser 3.14 is een van de meest zichtbare straatkunstenaars van Amsterdam. Met zijn poetische, maatschappijkritische boodschappen op bouwafzettingen en steigerdoeken geniet hij al meer dan vijftien jaar wereldwijd bekendheid. Het is altijd een combinatie van letters met zijn pseudoniem Laser 3.14. Daarnaast maakt hij ook schilderingen, grafische tekeningen en sculpturale werken. Het werk van Laser 3.14 is aangekocht door het Amsterdam Museum en opgenomen in de permanente collectie.

Amsterdam

De galerie is gevestigd vlakbij het Museumplein, midden in het monumentale Oud-Zuid. In een karakteristiek herenhuis zijn de begane grond en het souterrain getransformeerd tot een lichte, strak vormgegeven ruimte voor de optimale presentatie van kunstwerken. Een extra hoge wand biedt zelfs mogelijkheden voor grote, wisselende muurschilderingen. De galerie is ook beschikbaar voor besloten diners en presentaties.

Urban Contemporary Art

Vroom & Varossieau is opgericht door Isabelle Vroom en Olivier Varossieau, Het duo is al sinds 2010 internationaal actief in de kunsthandel. Naast een galerie arrangeren zij voor aangesloten kunstenaars licenties en opdrachten voor muurschilderingen. Ook adviseert Vroom & Varossieau private verzamelaars bij de aan- en verkoop van kunstwerken.

 

Vroom & Varossieau

Willemsparkweg 134 – Amsterdam

www.vroomandvarossieau.com