Bijna iedereen wordt blij van een koud biertje of een goed glas wijn. Maar wat is er nou chiquer dan een avondje uit met cocktails? Ga heerlijk relaxt in die leren stoel zitten met uw old fashioned of cosmopolitan en u straalt automatisch meer klasse uit. Gelukkig stikt Amsterdam van de cocktailbars en er komt elke week een nieuwe bij, dus keuze genoeg..! Bovendien is het hipper dan ooit om uzelf in de luxe atmosferen van een hotelbar te bevinden.

Wij hebben voor u de 10 favoriete hotelbars van Pure Luxe op een rij gezet! Hier komen ze, in willekeurige volgorde).

Mr Porter | W Hotel

Het restaurant van het W Hotel staat niet alleen bekend om de hele goede steaks maar ook om de top cocktails! Bij Mr Porter kunt u loungen op het dakterras of gezellig aan de bar hangen met de fijne house tunes die op de achtergrond draaien. Dit alles terwijl u een prachtig uitzicht over Amsterdam heeft en de heerlijkste cocktails drinkt.

Pressroom | INK Hotel

Het INK Hotel Amsterdam heeft haar eigen bar genaamd Pressroom in het centrum van Amsterdam. Het is een fantastische plek om te genieten kleine gerechtjes en de fantastische fancy cocktails. Ook hier draait regelmatig op de vrijmibo een DJ fijne house tunes om van uw avond een feestje te maken. Super chique ambience met top service.

Foto: Tunes Bar

Foto: Tunes Bar

Tunes Bar | Conservatorium Hotel

Bij deze donkere en gezellige cocktailbar heeft u het gevoel alsof u in Londen of New York bent, de bar doet dan ook niks onder voor de bekende hotelbars van deze steden. De service is helemaal subliem, waardoor u zonder problemen de hele avond blijft hangen met het aanbod van verschillende cocktails.

Sky lounge | Doubletree Hilton

Naast genieten van een prachtig uitzicht over de stad, kunt u bij Skylounge in het Doubletree Hilton ook super goede cocktails drinken. De lounge is mega hip en trekt een gemengd publiek, van hippe jongeren tot zakenmannen strak in pak, wat zorgt voor een leuke ambience.

Unknown-1

Foto: 5&33

Bar 5&33 | Art’Otel

U vindt bar en restaurant 5&33 in het stijlvolle art’otel, midden in het centrum van Amsterdam. De bar is in 2014 gekozen tot beste hotelbar van Nederland(!) en heeft een allure en sfeer die doet denken aan de bekende wereldsteden. Daarnaast staat het 5&33 bekend om het ‘Art Curtain’, een kunstwerk van twaalf bij zes meter die tot twee verdiepingen hoog rijkt. Daarmee is het een van de grootste kunstinstallaties van Europa!

Bar The Tailor | Krasnapolsky

Bij The Tailor wordt het oude ambacht van de oprichter geëerd met op maat gemaakte cocktails en de kunst van het kleermakersvak loopt als een rode draad door het menu en decor. The Tailor is onderdeel van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky wat op de Dam ligt.

Bar Brasserie Occo | The Dylan

De inrichting van dit charmante grachtenhotel aan de Keizersgracht ging al meerdere malen op de schop. Zo werd een gedeelte van de lounge afgelopen jaar omgetoverd tot een brasserie, Occo. Jong en hip Amsterdam is vaste gast in The Dylan en komt graag in de zomer wat drinken in de mooie binnenplaats. Proost!

Foto: Pulitzer's Bar

Foto: Pulitzer’s Bar

Pulitzer’s Bar | Pulitzer hotel

Drie karakteristieke kamers op de Keizersgracht vormden ooit het toneel voor illustere ontmoetingen. Hier bespraken invloedrijke kooplieden en aristocraten sigaar-rokend de stand van hun Amsterdam in de 17e eeuw. Vandaag de dag herbergt de residentie op nummer 234 een tijdloze klassieker.

Dankzij de makeover van Pulitzer’s Bar in 2016 belichaamt dit toevluchtsoord alles dat verlangt wordt van een legendarische hotelbar: superieure service, oprechte gastvrijheid en subtiele verlichting. De perfecte plek om neer te ploffen in de leren fauteuils met het perfecte—speciaal voor u gemixte—drankje binnen handbereik en uw blik gericht op de betoverende grachten.

A Bar | Amstel Hotel

Op mei 2013 is het nieuwe A bar in het Amstel Hotel geopend. Een luxe hotelbar met een moderne sfeervolle ambience in het prachtige klassieke InterContinental Amstel Hotel. Bij het (hopelijk) opkomende mooie weer kunt u behalve binnen ook heerlijk buiten in de loungebanken zitten op het terras, met een van de mooiste uitzichten over de Amstel. Zoals u verwacht bij de bar van een vijfsterrenhotel is de bediening uitermate correct en vriendelijk. Een toplocatie voor een chique drankje!

Andaz-Amsterdam-Prinsengracht-P156-Bluespoon-Bar-1280x427

Foto: Bluespoon Lounge

Bluespoon Lounge | Andaz Amsterdam Hotel

Het pas geopende Andaz Amsterdam Hotel is een super hotspot voor een avondje uit. In de lobby vind u de Bluespoon Lounge. Overdag drinkt u hier koffie of thee & ’s avonds is dit de ontmoetingsplek van hippe Amsterdammers. In de lounge is er in details aandacht besteed aan de vorige bewoner van het gebouw, de Openbare Bibliotheek. Vergeet tijdens het nippen aan uw cocktail niet even het prachtige interieurdesign te bekijken, dit is namelijk ontworpen door Architect en interieur designer Marcel Wanders.

Proost..!

Lees ook: Luxe Lijstjes: 15 Top Terrassen in Amsterdam voor Deze Zomer