Voor het eerst in de geschiedenis lanceert Moët & Chandon een exclusieve multi-vintage champagne: MCIII. Een state-of-the-art, driemaal geassembleerde wijn voor een ongekend luxueuze ervaring. MCIII is geboren uit vintage wijnen gerijpt in drie essentiële omstandigheden: metaal (roestvrij stalen vaten), hout (eikenhouten vaten) en glas (glazen flessen). Met een ultra innovatieve, baanbrekende, hybride creatie als resultaat.

MCIII: een baanbrekende, hybride creatie
Al meer dan 270 jaar wordt Moët & Chandon geroemd als de champagne die symbool staat voor succes en ongeëvenaarde klasse. Met MCIII verlegt Moët & Chandon opnieuw alle grenzen. Deze baanbrekende wijn vertegenwoordigt Moët & Chandons waarden op ongekende, uitgesproken en extreem exclusieve wijze.

In de driemaal geassembleerde MCIII brengt Moët & Chandon de superieure eigenschappen van elke mogelijke rijpingsomstandigheid samen. MCIII belichaamt de luxueuze, plezierige beleving van het wijnproeven en omarmt Moët & Chandons vooruitstrevende visie op een exclusieve cuvée voor een nieuwe cutting-edge ervaring.

MCIII’s vernieuwende assemblagefilosofie komt voort uit drie stadia (metaal, hout en glas) die elk op eigen wijze bijdragen aan de harmonieuze samensmelting van de drie wijnen. Elk stadium zorgt voor een unieke maar niet-dominante rijkheid met een perfect uitgebalanceerde complexe champagne als resultaat.

MCIII
‘MC’ verwijst naar Moët & Chandon, ‘III’ naar de innovatieve drie-eenheid; de drievoudige assemblage, de drie rijpingsmethoden, de drie stadia van wijnevolutie, de drie verscheidene druiven en de driejarige rijpingsperiode.

De eerste serie draagt de naam MCIII 001.14 en is het resultaat van een tienjarig ontwikkelingsproces. “001” refereert naar de eerste cuvée en “.14” naar de datum van het dégorgement.

Het eerste stadium
MCIII 001.14’s primaire stadium (37% – 40%) stamt uit het metalen universum. De meest intense Chardonnay en de meest gestructureerde Pinot Noir uit 2003 zijn gefermenteerd en hebben gerijpt in roestvrij stalen vaten. Dit proces voegt een intens fruitige wijndimensie toe die een geraffineerd en licht doch rijk zomergevoel uitdraagt.

Het tweede stadium 
Het tweede stadium (37% – 40%) vindt haar oorsprong in de houten omgeving. Moët & Chandon Grand Vintage verenigt 1998, 2000 en 2002 welke deels hebben gerijpt in grote eikenhouten vaten en vervolgens werden geborgen in roestvrij stalen vaten. Dit stadium verrijkt de uiteindelijke assemblage door enerzijds de fruitige eerste dimensie te behouden en anderzijds meer elementen van transformatie en evolutie toe te voegen. Lichte en elegante noten veranderen in een ontwapenend palet dat doet denken aan de herfst, als een geraffineerde patina die weloverwogen tot stand in gebracht in de loop der tijd.

HR-MC-MCIII

Het derde stadium 
In het derde stadium (20% – 25%) staat het glazen universum centraal. Dit zijn champagnes uit de Moët & Chandon Grand Vintage Collection van 1993, 1998 en 1999, die gerijpt hebben in flessen en vervolgens gedégorgeerd zijn. Dit stadium voleindigt de perfecte balans van het uiteindelijke assemblage door levendigheid, vitaliteit en diepte toe te voegen met behulp van geroosterde noten, waarmee de champagne een voortreffelijke rijpheid en fonkeling bereikt. De uiteindelijke MCIII is onmiskenbaar fel geel van kleur met een stralende gouden weerglans.

Perfect serveren
Serveertemperatuur: 12° C (53,6 F)
Ideaal wijnproefglas: Zalto Denk’Art Crystal Glass

Dit glas is met zorg gekozen door onze Chef de Cave. De proporties en hoeken van het glas zijn zodanig vormgegeven dat de wijn zijn frisheid behoudt en de smaaksensatie wordt versterkt.

De lengte en de elegante vormgeving van het glas geven de MCIII de ruimte om te ademen en laten zijn volle rijke smaak en complexe karakter optimaal tot zijn recht komen. Met dank aan dit glas onthult de champagne zich geleidelijk, laag voor laag.

Advies verkoopprijs € 450. Kijk voor meer informatie op: http://www.moet.com/mc3

0016775_zalto-denk-art-champagne-glass-tulip