foto: Reutens

Franse kunstexpert Eric Turquin naast het schilderij – foto: Reutens

Er is een mogelijke ontdekking van de eeuw gedaan door een Frans gezin op hun zolder. Het gezin vond het schilderij onder een dikke laag stof. Het schilderij zou volgens experts gemaakt kunnen zijn door de Italiaanse kunstenaar genaamd Caravaggio die van 1571 tot 1610 leefde. Het doek, genaamd ‘Judith onthoofdt Holofernes’ was al bekend door een kopie gemaakt door Vlaamse schilder Louis Finson.

Het schilderij heeft een geschatte waarde van 120 miljoen. Het gezin wil graag anoniem blijven gezien de omstandigheden. Terwijl het gezin bezig was met werkzaamheden aan het dak van hun huis in Toulouse toen ze het schilderij vonden achter een deur in het huis die ze nog nooit eerder geopend hadden. Afgelopen dinsdag werd het schilderij gepresenteerd tijdens een persconferentie in Parijs.

foto: Reutens

foto: Reutens

De experts zijn nog hevig in discussie of het schilderij daadwerkelijk van Caravaggio is. Er zijn ook experts die zeggen dat het schilderij een kopie zou kunnen zijn, of een werk van een leerling van de grote kunstenaar.