Het mega grote schip, genaamd Vanish, van 66 meter lang, met 14 hutten voor 12 gasten en 19 bemanningsleden verschijnt vanochtend onverwacht voor het scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het schip heeft een fitnessruimte, sauna, kapsalon, bioscoop en een landingsplaats voor een helikopter op het dek. De website Superyachtfan zegt dat het schip van de Amerikaanse miljardair Larry van Tuyl is. De beste man is eigenaar het de grootste autodealers van de USA. Het bedrijf van Tuyl is vorig jaar voor maar liefst 4,1 miljard verkocht. Het vermogen van de Van Tuyl-familie wordt op 3,5 miljard dollar geschat. Zo meldt Het Parool.

Larry-Van-Tuyl-yacht

Het is nog onbekend voor welke zaken Larry met zijn megajacht momenteel in Amsterdam is. Het jacht is in Nederland gebouwd bij scheepswerf Royal van Lent op de Kaag. Toen het schip daar eerder dit jaar werd opgeleverd leverde dat ook al enig bekijk op. Sommige van haar functies zijn onder andere een drie-dek-hoog atrium, stijgend van het hoofddek tot het zonnedek. Ook is er een beach club met een prachtig uitzicht. De VIP Suite kan opgesplitst worden in twee hutten.

Lees ook: Allergrootste superjacht ooit in Oss te water gelaten bij Heesen Yachts (video)

Superyacht-Vanish

Lees ook: Aston Martin Onthult de AM37. Een Nieuwe Auto? Nee, een Prachtige Design Powerboat! (video)