Tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze gaat per 23 juli sluiten. De nieuwe eigenaar, Jan Sobiecki, chefkok van tweesterrenrestaurant ‘Chapeau!’ in Bloemendaal, zal er een eigen restaurant beginnen. De chefkok gaat er samen met zijn vrouw een nieuw restaurant beginnen met de naam Tribeca. Chapau! sluit op 1 augustus haar deuren.

Jan Sobecki  is een bekende van Nico en Sonja Boreas. In het verleden werkte hij bij Boreas. “Dus het voelt fijn om het aan hem te verkopen”, zegt Sonja. Nu is hij chef-kok van tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal.

Wat Nico en Sonja vanaf 23 juli gaan doen, dat weten ze nog niet. “Het is tijd voor iets nieuws. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Wat dat wordt, zien we nog wel.”

Lees ook onze ervaringen in sterrenrestaurant Bridges: Pure Luxe Experience: Michelin sterrenrestaurant Bridges

Het was niet het oorspronkelijke plan van Chefkok Nico Boreas en zijn vrouw Sonja om het restaurant te verkopen. “Maar het kwam gewoon op ons pad”, meld Sonja aan Omroep Brabant. “Jan benaderde ons en het voelde goed.”

Het echtpaar begon hun avontuur met Boreas in 2001. Drie jaar later in 2004 behaalde ze de eerste Michelinster al, de tweede ster volgde in 2009. Vorig jaar werd het restaurant nog door bezoekers van de website Iens verkozen tot het beste restaurant van Nederland. Bovendien werd Sonja tot gastvrouw van het jaar bekroond door de hotel- en restaurantgids GaultMillau.

Aangezien het restaurant een nieuwe chef-kok krijgt en een nieuwe naam krijgt, verliest het restaurant de huidige twee Michelinsterren.

Lees ook: Pure Luxe Experience: De Vernieuwde Kersentuin van Stefan van Sprang