Gestroomlijnd, mooi design en snel . De volgende vijf boten (variërend in prijs van 75.000 euro tot 1.300.000 euro) zijn allen kleiner dan 15 meter en zorgen ervoor dat u op een chique manier van uw superjacht naar de wal komt en weer terug. Maar eigenlijk wordt u meer opgewonden van een dagje spelen met deze supersnelle waterbolides. Dus het linker handje aan het stuur en met het rechter handje de hendel vol naar beneden drukken en het open water op.

 

Hollands trots: de Vanquish VQ48

De gloednieuwe Hollandse Vanquish VQ48 is ontworpen volledig vanaf nul, met inachtneming van de typische lijnen van alle Vanquish boten. Belangrijkste focus lag op de input van klanten die op zoek waren naar een mix van een aantal van de beste eigenschappen van de VQ43 en VQ50 modellen. Dientengevolge heeft het voorschip van de VQ48 heeft een kleinere dinette maar wel veel zonnebedden. Het ontwerp bevat ook twee speciaal ontwikkelde stuurstanden, een grote lounge bank en een slim ontworpen cabriokap. Snel ja! Boven de 40 knopen. Motoren 2 x 600 of 2 x 715 PK. Meer info? Zie: www.vanquish-yachts.com.

Wederom Hollands trots: de Wajer 38

Het ruime walk-in achterschip en het grote drie-persoons zonnedek zijn twee van de vele unieke kenmerken van de opvallende Wajer 38. En achter de elegante, gestroomlijnde voorruit is een eigentijds en bijzonder stijlvol ingericht interieur te vinden. De unieke cockpit lay-out van de Wajer 38 zorgt ervoor dat de stuurman alles perfect rondom kan zien, zonder te worden geïsoleerd van zijn of haar meevarende gasten. De elegante cabriolet kap biedt bescherming voor maximaal negen personen in alle omstandigheden. Snel? Wederom Ja! Ook boven de 40 knopen. Keuze uit diverse motoren van 2 x 301 PK, 2 x 370 PK tot aan  2 x 435 PK. Meer info? Zie: www.wajer.nl.

Heel speciaal: deze Kormaran, design uit Oostenrijk

Het is een kleine speedboat, het is een catamaran, het is een trimaran. De Kormaran is al deze en nog veel meer. De 7 meter lange boot kan transformeren in zes verschillende configuraties met een druk op een knop. Ontwikkeld en gebouwd in Oostenrijk, maakte de Kormaran zijn officiële debuut op de Monaco Yacht Show in september 2015. Met de draagvleugelboot-vorm, kan het een topsnelheid van 38 knopen bereiken en 108 nautische mijlen reizen zonder bij te tanken. De Kormaran heeft ook een meer ontspannen kant: het kan veranderen in een ruim 3,5 meter-brede (teak)-zonnedek. Er is maar één “maar”. De boot, die is gemaakt van koolstofvezel, titanium en roestvrij staal, kost maar liefst 1.300.000 euro. Meer info? Zie: www.kormaran.com.

 

Italiaans design: de Evo 43

Ontworpen door de Italiaanse marine-ingenieur Valerio Rivellini en gebouwd door de Italiaanse Sea Engineering Group, Een serieus uniek design. Het achterdek kan met 40% vergroot worden naar ruim 25 m2 via een smartphone of tablet app, De Evo 43 (vanaf ongeveer 500.000 euro) heeft verder vier slaapplaatsen benedendeks. De met lichtgewicht-Kevlar versterkte romp samen met twee Volvo 600 motoren helpen een topsnelheid van ruim 38 knopen te bereiken. Meer info? Zie: www.evo43.com.

 

Nog meer Italiaans design: de Kifaru Baby

Luca Dini, de ontwerper van de Italiaanse gebouwde Kifaru baby beschrijft de open boot als  “een gevechtsvliegtuig zonder vleugels. ‘Vermoedelijk verwijzend naar de lichtgewicht constructie van het schip (alles aluminium), hoge prestaties (45 knopen topsnelheid), en het gestroomlijnde ontwerp; dit laatste element wordt versterkt door een aantal intrekbare functies, waaronder een zes-persoons teak tafel op het voorschip. Het teak zwemplatform bij de achtersteven is uitgerust met een volledige in hoogte verstelbare douche. De Baby (geprijsd rond de 550.000 euro) debuteerde in september op de 2015 Cannes Yachting Festival. Meer info? Zie: www.kifaruyacht.com.

 

Lees ook: Forecast 2016: Nederland Levert 25 Superjachts Met Totale Lengte van 1425 Meter..!