BMW steekt de 2002 in een nieuw jasjeAan het prachtige Italiaanse Comomeer trekt BMW het doek van de 2002 Hommage af. Het jaarlijkse Concorsa ‘d Eleganza is een mooie reden om deze prachtige conceptcar te introduceren, waar hij samen met zijn legendarische voorganger het podium op kwam rijden. Pure Luxe kon dit schitterende voorkomen met een goed glas champagne aanschouwen en naast alle mooie auto’s ook van het prachtige uitzicht op het Comomeer genieten. 

U zult wel denken, het podium op rijden? Dat kunnen de meeste conceptcars toch helemaal niet? BMW nam als basis de gloednieuwe M2 waardoor deze 2002 Hommage net zo’n lekker geluid produceert en bloedsnel is. Zijn uiterlijk is een geslaagde mix van een diverse modellen, zo herken je de 2 Serie Coupé, een klein vleugje I8 en uiteraard kenmerkende details van de klassieke 2002 Turbo. Een van de details is de strip rondom de koets,  die bij de 2002 Turbo nog van chroom was en bij de nieuwe van modern carbon. Hoofdontwerper Karim Habib raakt niet uitgepraat over zijn nieuwste creatie; ‘hij is echt prachtig hè’ terwijl hij glimlachend voor de foto poseert.

30.5.2016_BMW_Group_Cocktail_GM_9960