Overstappen Max Verstappen Style..! Max Verstappen zet razendsnel stappen in de Formule 1. De pas 18-jarige Limburger stapt per direct over van Toro Rosso naar het grote Red Bull. Verstappen vervangt Daniil Kvyat en heeft bij de renstal een meerjarige deal getekend.

De recente incidenten rond Kvyat zijn de aanleiding van de onmiddellijke teamwissel. De Rus wordt namelijk teruggezet naar het satelietteam Toro Rosso. Kvyat beleefde waarschijnlijk het slechtste begin van een seizoen in zijn loopbaan. Afgelopen zondag was de Russische Formule 1-coureur van Red Bull tijdens de Grand Prix van Sotsji opnieuw betrokken bij twee ongevallen, waarop uiteindelijk de harde maatregel volgde.

Verstappen is pas bezig aan zijn tweede seizoen in de koningsklasse van de autosport. De talentvolle coureur wordt door kenners gezien als een toekomstig wereldkampioen. Een doelstelling die de zoon van Jos Verstappen zichzelf overigens ook heeft gesteld. De overgang naar Red Bull is een volgende stap in de goede richting.

 Met de promotie kan Max Verstappen dus wel eens eerder dan verwacht in de voetsporen treden van zijn vader Jos, die in 1994 in de Formule 1 op het podium (twee keer in België en Hongarije) belandde.

 Meer snelle auto’s? Lees hier over de Saudische Miljardair en zijn gouden Lamborghini’s in Londen.