Het verhaal van Henry London begint met twee jonge, succesvolle fashion designers, die op zoek naar nieuwe inspiratie de rommelmarkten van Londen afstruinen. Tijdens een bezoek aan de beroemde vintagemarkt Portobello Road ontdekken zij een prachtig, klassiek polshorloge. Wat ze intrigeert is de ingegraveerde tekst op de achterkant: Henry, August 1965. Hoewel het horloge vijftig jaar oud is, straalt het nog altijd vakmanschap en kwaliteit uit. Het koppel wordt verliefd op het uurwerk en beiden willen ze het horloge dragen. Hierdoor komen ze op het idee een iets modernere variant van het horloge te ontwikkelen, waarbij de details van het origineel bewaard moeten blijven. Op die manier ontstaat Henry London: Inspired by the past. Reinvented for you.

Vintage

In Engeland begint Peers Hardy met de verkoop van de trendy horloges met bolvormig glas en gebogen wijzers in 2015. Het jaar erop brengt IBB Amsterdam de Henry London collectie naar Nederland vanwege de groeiende vraag naar betaalbare vintage modellen. Grote online partijen onder wie Bol.com en Brandfield.nl nemen de horloges direct in hun collectie op. De polshorloges voor zowel dames als heren, zijn met banden van mesh of leer een echte eyecatcher. Zo introduceert Henry London opnieuw de klassieke, kleine kast voor dames, een vintage must have van 25-20 mm, waarmee de dames graag de heren bij de tijd hielden. En zijn de meeste modellen in duo-look ontworpen: hetzelfde horloge voor haar als hem. Zelfs de prijs is bescheiden. Voor een Henry London horloge betaal je nooit meer dan €239.

Jaren 60

Het is niet gek dat de collectie een succes is. De zestiger jaren trend is populair. Klassieke modellen gestoken in een ultra-modieus jasje, zijn nieuw op de horlogemarkt. Zowel de wijzerplaat als de banden zijn afgestemd op het internationale modebeeld. Voor herfst/winter 2016/2017 ligt de focus op de kleuren bruin, donkergroen, zwart en paars. Dit is conform wereldwijde trend prognoses. Henry London horloges zijn authentiek, zo is er op de achterkant cursief de naam van Henry ingegraveerd. Maar voor de moderne horlogeliefhebber is er ook ruimte vrijgelaten voor een persoonlijke boodschap, zoals een datum, korte tekst, of initialen, die ter plekke bij de juwelier kan worden ingegraveerd. Henry hecht belang aan service. De horloges worden verkocht met een polishing kit voor onderhoud.

Lees ook: Luxe Lijstjes: 5 Klassieke Chronograaf Horloges Om In Te Investeren (en Eigenlijk Nog 83)