De Amsterdamse cocktail scene is groter dan ooit tevoren! Er is ontzettend veel keuze wat betreft locaties om een goede cocktail te halen. Zo zijn óók hotelbars weer helemaal the place to be met ontzettend fijne cocktails en is Kevin Kroon, de bartender van “Door 74” de Nederlandse winnaar van Bartender of the Year 2016. Het is dan ook geen verassing dat Door 74 hoog in ons lijstje staat! Wij hebben voor diegene die door de bomen het bos niet meer kunnen zien onze 5 favoriete cocktail bars op een rijtje gezet.

Foto: Tales & Spirits

Foto: Tales & Spirits

Tales & Spirits

Tales & Spirits is een echte aanrader voor mensen die naast het nuttigen van heerlijke cocktails ook nog een lekker hapje wilt eten. Deze cocktail bar met keuken is hiervoor bij uitstek de plek. Met een uitgebreide cocktailkaart die door menig magazine al bekroond is, hier moet u zeker eens langsgaan.

Door 74

Door 74 stond lang bekend als het verborgen pareltje van Amsterdam. Het was dan ook onze favoriete tip om te geven wanneer iemand om een nieuwe cocktail locatie vroeg. Inmiddels is Door 74, ook door het winnen van Dutch Barman of the Year 2016. Maar hierdoor weet u wel honderd procent zeker dat u een fantastische cocktail beleving zult ervaren.

Foto: Vesper Bar

Foto: Vesper Bar

Vesper Bar

Vesper staat bekend als super classy cocktail bar die niet te exclusief is. De ruimte voelt aan als die van een café, maar dan met het betere alcoholische werk. Het publiek is gezellig en verschilt van expats tot locals en toeristen. De kaart van Vesper is ingedeeld in vier smaken, van sterk tot licht en van zoet tot zuur.

Foto: Izakaya

Foto: Izakaya

Izakaya

Dit restaurant met Aziatische kaart heeft hiernaast ook de lekkerste cocktails aan de bar. Het is ontzettend gezellig om bij de bar te zitten en de barmannen hun gang te zien gaan. Dit is dan ook onze favoriete locatie wanneer we zin hebben in sushi en cocktails, een super locatie!

Foto: Café Panache

Foto: Café Panache

Café Panache

Pure Luxe is enorm fan van Café Panache. Dit restaurant in een oude markthal ligt vlakbij de Foodhallen in Amsterdam West, een helemaal upcoming gebied in Amsterdam als het om gastronomie gaat. Naast dat u hier heerlijk kunt eten zijn de cocktails ook helemaal geweldig en is de bar plus inrichting fantastisch. Wij raden u de Espresso Martini aan, deze maken ze bij Café Panache als de beste.

Lees ook: Luxe Lijstjes: 10 Hotelbars in Amsterdam met de Beste Cocktails