Brexit zorgt voor veel zorgen bij mensen, maar Pure Luxe probeert altijd de positieve kanten te vinden. Nu de Pond een stuk zwakker is geworden wordt een vakantie naar Londen ook een stuk voordeliger voor Nederlanders en daar zijn we dol op. Voor diegene die van een culinaire citytrip houden in een van de leukste (en duurste) steden in Europa, hebben wij deze lijst samengesteld van 5 fantastische Michelinster Restaurants in Londen die nu opeens een stuk betaalbaarder zijn geworden.

Foto: The Ledbury

Foto: The Ledbury

The Ledbury – 2 Michelin Sterren

De favoriet van critici, de moderne stijl van The Ledbury heeft ervoor gezorgd dat het een van de meest populaire restaurants in Londen is geworden. Het kan wel 2 maanden duren voordat u een reservering heeft, dus het is maar hopen dat de koers van de Pond dan nog in uw voordeel is. De gerechten zijn geweldig en geserveerd met exceptioneel veel stijl en presentatie. Het restaurant heeft ondanks de 2 sterren een erg relaxte sfeer en er wordt uitermate goed voor gezorgd dat u zich meteen thuis voelt. Brett Graham, de chef-kok, verzorgt een stijl van Frans en modern Britse keuken die samensmelten in gerechten van ultieme kwaliteit.

Adres: 127 Ledbury Road, Notting Hill, W11 2AQ
Telefoon: 020 7792 9090

Zie de website van The Ledbury voor meer informatie.

Foto: Umu

Foto: Umu

Umu – 2 Michelin Sterren

Umu heeft voor een modernisering van Japans dineren in Londen gezorgd. De naam Umu betekend “In de natuur geboren” en komt van de filosofie van uitvoerende chef Yoshinori Ishii om alleen de beste en verste lokale ingrediënten te gebruiken. Ook al wordt dit restaurant als een van Londen’s meest dure diner ervaringen beschouwen, met de “Brexit korting” wordt dit een stukje betaalbaarder. U krijgt er wel een onvergetelijke avond voor terug vol met unieke artistieke gerechten en een echte fine-dining ervaring. De moderne Japanse keuken is boven exceptioneel goed en u kunt de verste en beste gerechten verwachten, waaronder spectaculaire sushi en sashimi.

Adres: 14 – 16 Bruton Place, Mayfair, W1J 6LX
Telefoon: 020 7499 8881

Zie de website van Umu voor meer informatie.

Foto: Texture

Foto: Texture

Texture – 1 Michelin Ster

Een modern Europees restaurant met champagne bar beïnvloed door de Scandinavische keuken, dat is wat u kunt verwachten bij Texture. Agnar Scerrisson’s complexe en innovatieve restaurant zorgt ervoor dat de Noordsche keuken de fine-dining markt in Londen veroverd. De verfijnde ervaring bij Texture wordt verzorgt door de eerder genoemde protégé van Raymong Blanc, Agnar Scerrisson, samen met Xavier Rousset en geeft u de unieke kans om de Scandinavische keuken te ervaren op een manier zoals nooit tevoren.

Adres: 34 Portman Street, Marylebone, London, W1H 7BY
Telefoon: 020 7224 0028

Zie de website van Texture voor meer informatie.

Foto: Locanda Locatelli

Foto: Locanda Locatelli

Locanda Locatelli – 1 Michelin Ster

Fine dining en ‘family-friendly’ gaan niet vaak samen, maar bij het Italiaanse restaurant Locanda Locatelli heerst er een unieke sfeer gecreëerd door top chef uit Italië: Giogio Locatelli. Het menu volgt de traditionele Italiaanse formule, van geweldige antipasti tot perfecte pasta, tot de heerlijke dolci, waar natuurlijk verrukkelijke tiramisu bij hoort, het beste Italiaanse eten wat er in Londen te krijgen valt. Met een geweldige Italiaanse wijnlijst die fantastisch bij het menu past, kunt u uw geluk niet op in dit intieme gezellige restaurant. Neem op ons aanraden de ‘Risotto ai gamberi di Mazara del Vallo e zucchine’ – Siciliaanse rode garnalen en courgette risotto, geweldig..!

Adres: 8 Seymour Street, Marylebone, London, W1H 7JZ
Telefoon: 020 7935 9088

Zie de website van Locanda Locatelli voor meer informatie.

Foto: Le

Foto: Le Gavroche

Le Gavroche – 2 Michelin Sterren

Klassieke Franse keuken met een moderne twist en lichte gerechten, dat is wat u krijgt in dit restaurant geopend door de legendarische Roux broers, Michel en Albert. Nu op de schop genomen door Michel Roux junior, dit is het eerste Engelse restaurant wat één, twee & drie Michelin sterren heeft gekregen. Exceptionele service en innovatieve briljante gerechten zorgen ervoor dat elke klant tevreden naar huis gaat na een geweldig diner in La Gavroche. Wees voorbereid om positief verrast te worden..!

Adres: 43 Upper Brook Street, Mayfair, W1K 7QR
Telefoon: 020 7408 0881

Zie de website van Le Gavroche voor meer informatie.

Lees ook: Luxe Lijstjes: 8 Seafood Restaurants in Amsterdam met Fantastische Kaviaar, Oesters en Kreeft