Het Federico Fiorentino Queequeg superjacht concept is een 55 meter lang expeditie schip dat meer lijkt op een futuristische militaire cruiser dan op een standaard ocean cruiser. Donkergrijze uiterlijke kenmerken, scherpe lijnen en een zeer strak, “lowriding” profiel. De boeg is scherp en met de “golf-slicing” snede in het voorste gedeelte geeft dat het geheel een bijzondere uitstraling. Vernoemd naar het getatoeëerde South Seas stamhoofd in de Herman Melville roman Moby-Dick, die zijn eiland verlaat om de wereld te verkennen, lijkt Queequeg een ideale naam voor het schip en haar avontuurlijke instelling.

5_federico_fiorentino_queequeg_-5

Fiorentino heeft een grote carrière met het ontwerpen van jachten met sterke persoonlijkheden doordrenkt met elegantie en comfort opgebouwd. Dit zes-cabine jacht zal geschikt zijn voor 12 gasten, met ruimte voor een bemanning van 13. Het ontwerp omvat een immense suite voor de eigenaar op de bovenste dek, een eigen terras achteraan, een gesloten fitnessruimte en een “skeet-shooting” platform. De andere gasten en de bemanning bevinden zich op het benedendek. Op lange reizen, kunnen de gasten zich vermaken in de “virtuele ruimte”, die wordt omgezet in een bioscoop of virtuele golfbaan of schietbaan.

2_federico_fiorentino_queequeg_-2

Het jacht is ontworpen voor zowel lange afstanden als korte stukjes “island hopping”. Het ontwerp zorgt voor twee mogelijke zwembaden op het jacht, op het hoofddek en bovendek (naast de helipad). Het enorme zwemplatform, die uitkomt op het water bij de achtersteven maakt een uitzonderlijke beach club. Fiorentino ontwierp daarnaast nog een enorme spa en wellness ruimte in het achterschip gedeelte. De “garage” is geschikt voor twee grote tenders, plus een optionele 32-foot militaire patrouille opblaasbare boot (door Fiorentino ontworpen voor de Italiaanse militairen).

Oorspronkelijke bron en verder lezen via de website van Robb Report.

6_federico_fiorentino_queequeg_-4
3_federico_fiorentino_queequeg_-1