Het is belangrijk om uzelf af en toe te verwennen, en wat is nou een betere manier om dit te doen dan met een lekker etentje bij een van deze 8 seafood restaurants in Amsterdam. Maak er een avond van om nooit te vergeten en geef uzelf over in deze sfeervolle restaurants aan de heerlijke smaken van kaviaar, oesters en kreeft. Hieronder volgt een lijst van 8 seafood restaurants in Amsterdam waar wij van Pure Luxe met veel plezier een avond hebben doorgebracht. 

John Dory

Aan de Prinsengracht 999 ligt het voormalig pakhuis uit 1680 wat onlangs is omgetoverd tot modern seafood restaurant John Dory door chef-kok Arjan Wennekes (bekend van ‘Vis aan de Schelde’). Ze onderscheiden zichzelf niet alleen door de unieke term ‘Vistronomie’ te gebruiken voor de filosofie van het restaurant, maar ook door alleen producten uit Nederland te gebruiken. Dit betekend, geen kreeft uit Canada, maar kreeft uit de Oosterschelde. Lees hier meer over John Dory in de Pure Luxe Experience.

Voor meer informatie zie de website van John Dory.

Mossel & Gin

Jongens toch, wat een gouden combinatie van de heren van Mossel & Gin. Dit relatief nieuwe restaurant heeft niet alleen heerlijke seafood gerechten op de kaart staan, maar ook de lekkerste Gin & Tonics. Ons maak je er erg blij mee..! Bovendien kunt u heerlijk in de zon zitten bij deze hotspot bij het Westerpark!

Voor meer informatie zie de website van Mossel & Gin.

Vis aan de Schelde

In Amsterdam-Zuid aan het Scheldeplein 4 schuin tegenover de Rai, ligt het bruisende restaurant Visaandeschelde. Dit restaurant is at ons betreft een absolute topper in Amsterdam Zuid. Iedereen die fan is van John Dory moet naar Vis aan de Schelde en andersom..!

Voor meer informatie zie de website van Vis aan de Schelde.

Seafoodbar_BAR7099

foto: The Seafood Bar

The Seafood Bar

The Seafood Bar staat voor casual dining in een ongedwongen sfeer waar u de hele dag door gewoon binnen kan lopen. Maak een keuze uit de voortreffelijke gerechten die de Seafood Bar u te bieden heeft, neem een wijntje en geniet van al het goede van de zee.

The Seafood Bar is een concept van Fons de Visscher. Door zijn liefde voor vis, het bourgondische leven en een goed glas wijn te combineren met de dagelijkse arbeid is een ambiance ontstaan van ambachtelijkheid, authenticiteit en ongedwongen gezelligheid.

The Seafood Bar heeft al twee toplocaties op: Spui 15 in het Centrum en Van Baerlestraat 5 in Oud-Zuid (naast het Vondelpark), en binnenkort komt hier zelfs een derde vestiging bij in de Pijp!

Voor meer informatie zie de website van The Seafood Bar.

Foto: The Harbour Club

Foto: The Harbour Club

The Harbour Club

The Harbour Club kan uiteraard niet ontbreken aan dit Luxe Lijstje, met een unieke locatie in Amsterdam met een internationale ambience. De Club zit gevestigd op een bijzondere industriële locatie, een oude wijnterminal, die geheel modern en chic is verbouwd. Het is een immense ruimte die superieur is gestileerd, met een zes meter lange visvitrine en een zestien meter lange muurschildering van kunstenaar Selwyn Senatori.

The Harbour Club heeft een hoogstaande keuken met superieur oog voor detail en een tikkeltje eigenwijsheid. Ook in de zomer is dit een toplocatie met het grote terras waar u kunt genieten van het uitzicht op het water en de heerlijke cocktails.

Ook The Harbour Club heeft meerdere vestigingen, in Amsterdam drie(!) , Rotterdam, Scheveningen en zelfs een op Ibiza.

Voor meer informatie zie de website van The Harbour Club.

Foto: Brut de Mer

Foto: Brut de Mer

Brut de Mer

Voor sommige is Brut de Mer de favoriete oesterbar, maar het is vooral een fantastisch allround visrestaurant met dagelijkse verse producten uit Zeeland. Er is zelfs een vaste oesterman in dienst die super advies geeft over de verschillende oester-wijn combinaties die mogelijk zijn. Brut de Mer is dé plek bij uitstek om te genieten van wijn-spijs combinaties door de geroemde wijnkaart (of bubbels..!).

De bar heeft een dagelijks afwisselend menu, maar ook een absolute klassieker, de Côte de Poisson, een gerecht voor 2 personen die wekelijks een andere vis bevat. De vis krijgt een citrus dressing van chili, koriander, gember en knoflook. Een unieke lauw / warme Fruits de Mer. Bisque van Kreeft die zeer vol van smaak is. Tartufo di mare, ook wel bekend als de truffels van de zee. Een American-style lobster roll en voor de vleesliefhebber is er een Steak tartare met vlees van Alain Bernard.

Voor meer informatie zie de website van Brut de Mer.

Foto: Bos & Lobster

Foto: Bos & Lobster

Bos & Lobster

Bos&Lobster is de nieuwste in deze lijst. Dit restaurant waar je lekker kan eten in een relaxte sfeer is eind 2015 geopend, maar al super populair onder vele Amsterdammers en ook Het Parool is super enthousiast. Boschman vertelde aan Het Parool waar het restaurant vooral om draait ‘Waar ga je heen als je hier woont? Ik hoop dat wij het antwoord zijn op de vraag naar een fijne lunch-, borrel-, en dinerplek.’

Voor meer informatie zie de website van Bos & Lobster.

Foto: Restaurant Stork

Foto: Restaurant Stork

Restaurant Stork

Café-restaurant Stork is een uniek visrestaurant op een bijzondere locatie in Amsterdam-Noord. Waar het allemaal draait om dagverse vis en heerlijke schelp- en schaaldiergerechten. De menukaart biedt een uitgebreide keuze voor de visliefhebber. Van een klassiek plateau Fruits de Mer tot in zijn geheel geserveerde vissen uit het Seizoen.

Stork is gevestigd in een oude industriële loods op het bedrijventerrein van De Overkant, het voormalige Storkterrein, aan de Noordelijke IJ oevers. In de zomermaanden is er een enorm terras op het zuiden, direct gelegen aan het IJ. Met uitzicht op het voorbij varende schepen en boten en het geluid van het kabbelende water, biedt het een ideale setting om één van de heerlijke visgerechten te nuttigen.

Voor meer informatie zie de website van Restaurant Stork.

…Eet smakelijk!

Lees ook: Luxe Lijstjes: 10 Hotelbars in Amsterdam met de Beste Cocktails