De rubriek Pureview van Pure Luxe neemt een pure kijk op de gastronomie en gastvrijheid in Nederland en recenseert dit maal DoubleTree Hotel by Hilton te Amsterdam.

Jezelf 24 uur vermaken bij het DoubleTree Hotel middenin Amsterdam Centrum, dat is een absolute luxe. Pure Luxe nam haar intrek in een Executive Room met waarschijnlijk het mooiste uitzicht (van bijna 360º) over Amsterdam. Nog voordat we ons een beetje druk konden maken over een kleine incheck rij bij de receptie werden we al opgemerkt door Romy van guest relations. Hoe ze ons herkende is ons een raadsel maar we werden er direct uitgepikt. Hulde! Dat gaf gelijk een warm welkom gevoel, zeker in combinatie met de twee heerlijke verse koeken die we kregen (en nog warm ook!). 

We konden gelijk door naar de kamer op de 6e verdieping en eenmaal daar maken we de kamerdeur open en treffen we gelijk het adembenemende uitzicht over de binnenstad van Amsterdam aan. Hoe mooi de zeer ruime kamer ook was, voor ons is het ‘unique selling point’, het uitzicht van de hotelkamer meteen duidelijk en laten we het eerlijk toegeven: we waren verkocht. De executive room heeft een aparte slaapkamer, toilet, badkamer met bad en douche en een zeer ruime livingroom met een panoramisch uitzicht tot over ’t IJ en de nieuwe A’DAM Toren.

Foto’s van de hotelkamers: DoubleTree Hotel

SkyLounge

Eenmaal gesetteld in de kamer vervolgen we onze Experience door kennis te maken met de SkyLounge van het DoubleTree Hotel. Voor menig Amsterdammer wel bekend, maar voor allen die hier nog niet zijn geweest: Ga dat zien, ga dat zien! Met wat ons betreft het leukste dakterras van Amsterdam, een gemend publiek, en uitstekende service. Om de lekkerste (en grootste) drankjes in schedelvormige glazen niet te vergeten, waneer u met een gezelschap de cocktail van 1,5 liter besteld zit u hier samen als de koning & koningin van Amsterdam zelf. Buiten kunt u er heerlijk te genieten van de zon als het weer het toelaat, maar ook met het slechte weer of in de winter is er binnen genoeg ruimte én een top sfeer. Kortom, geen enkel excuus blijft over om niet snel eens op bezoek te gaan om dit zelf te ervaren.

Zie de website van SkyLounge voor meer informatie.

https://www.youtube.com/watch?v=i6brrmYLvHM&feature=youtu.be

Foto: SkyLounge Amsterdam

Foto: SkyLounge Amsterdam

Eastwood | Beer & Grill

Eenmaal gewend aan het klimaat bovenin het hotel besluiten we onszelf toch even te excuseren naar het restaurant beneden in het hotel. Alhoewel er boven in de SkyLounge ook genoeg te snacken valt, gaan we toch graag in het restaurant met onze Experience verder. Wat er in het restaurant ontbreekt aan uitzicht maakt het Eastwood restaurant goed met de superieure service en fijne kaart. Ons oog viel dit keer op een lekker biefstukje met frietjes van de dames van De Frietboutique uit het pittoreske Amsterdam Zuid. En dat viel bepaald niet tegen, wat een geweldig stuk vlees en eigenlijk toch de lekkerste frietjes die we tot dusver hebben geproefd, chapeau!

Zie de website van Eastwood voor meer informatie.

11264859_1614052952144105_1194132933053061148_n

Na heerlijk te hebben gegeten in het restaurant en stiekem toch nog even in de SkyLounge te hebben gechillt om ook het uitzicht in het donker nog te kunnen bewonderen is het tijd geworden om naar dromenland te gaan in het ruime heerlijke bed. En ja, dan zit voor ons de geweldige 24 uur bij DoubleTree er helaas weer op. Spijtig genoeg was het weer tijd om naar huis te gaan en we zullen toch vooral het uitzicht missen, maar niet getreurd, we zijn snel weer te vinden in de SkyLounge..!

Check het filmpje en dan ziet u vanzelf waardoor we zo enthousiast zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=-75xu2SdlOg&feature=youtu.be

Lees ook: Pure Luxe Experience: Ron Gastrobar Indonesia