Van de cultuur van Quebec tot het dramatische landschap van Brits Colombia, een reis naar Canada heeft zoveel te bieden en in het bijzonder aan reizigers die van de buitenlucht genieten. De mystieke bergketens, bijzondere natuurparken en adembenemende uitzichten maken het niet verwonderlijk dat sommige van de beste Canadese hotels zich hoog op de berg bevinden. Of je nu op zoek bent naar een reis vol avontuur of juist een rustig spaverblijf, deze vijf hemelse oorden van bezorgen jou de perfecte ervaring.

The Fairmont Chateau Lake Louise, Alberta
Het Fairmont Chateau bevindt zich in de majestueuze Rocky Mountains bij de prachtige Victoria gletsjer en haar smaragdblauw meer. Het hotel ligt in het Banff National Park, een werelderfgoed van UNESCO dat wereldwijd bekend staat om haar vooruitstrevende en verantwoorde toerisme. Het bergresort is het hele jaar rond ideaal voor avontuurlijke reizigers en biedt bergtochten met gids, skiën op wereldniveau, schilderachtige wandeltochten en kanoactiviteiten in de zomer. Voor de reiziger die het rustig aan doet tijdens een vakantie heeft het hotel een luxe spa en een aantal buitengewoon goede eetgelegenheden.

209079-Fairmont Chateau Lake Louise (bron Fairmont Chateau Lake Louise)-869fb3-original-1463566345

Nita Lake Lodge, Whistler, Brits Colombia
Gesitueerd aan de kust van een meer dat gevoed wordt door een gletsjer biedt de Nita Lake Lodge haar gasten een unieke en authentieke ervaring. De grote hotelsuites doen knus en gezellig aan, juist omdat ze omringd zijn door een uitgestrekt landschap. Nikita Lake Lodge biedt het hele jaar rond groot comfort aan de voet van Whistler Mountain.

208297-Nita Lake Lodge (bron Nita Lake Lodge)-121edb-original-1463132224

Fairmont Le Manoir Richeliau, La Malbaie, Quebec
Tussen de zee en de bergen ligt Fairmont Le Manoir Richelieu. De rustige charme van de omgeving in combinatie met de verfijning van een resort van wereldformaat maakt dit hotel een bijzondere keuze. Het biedt haar gasten veel buitenactiviteiten, zoals cruises om walvissen te spotten, skiën, paardrijden en tennis. Er is zelfs een casino voor de reizigers die een gokje willen wagen. Het indrukwekkende landschap en de serene uitstraling van het hotel zelf maken een reis naar deze mooie locatie memorabel.

208298-Fairmont Le Manoir Richelieu (bron Fairmont Le Manoir Richelieu)-31ada8-original-1463132225

Westin Trillium House, Blue Mountain, Ontario
Op twee uur rijden van Toronto ligt tussen de kust van Georgian Bay en de hooglanden van Niaga Escarpment het Westin Trillium House Blue Mountain. Het gebied is een Mekka voor reizigers die houden van wandelen en fietsen, maar ook voor hen die voor hun rust komen, omdat het hotel een bijzondere spa heeft om je op te laden na een dag in de bergen. Het hotel ligt ook loopafstand van Blue Mountain Village, een stadje waar familieactiviteiten, lekker dineren en een bruisend nachtleven samenkomen.

208299-Westin Blue Mountain (bron Westin Blue Mountain)-754f1b-original-1463132225

Stoneridge Moutain Resort, Canmorea, Alberta
Het Stoneridge Mountain Resort, gelegen in de adembenemende Canadese Rockies, is een modern hotel. Hier kunnen reizigers genieten van shoppen, golflessen en de nabijheid van de gletsjers, hot springs en ski resorts van Banff National Park. Veel reizigers wisselen het ontdekken van de natuur af met het buitenzwembad, de hot tub en het luxe fitnesscentrum in het hotel. Of het nu een familievakantie of een zakenreis betreft, in het Stoneridge Mountain Resort ontvlucht je de hectiek in een prachtige omgeving.

208379-Stoneridge Mountain Resort (bron Stoneridge)-8b6a1f-original-1463151777