Het duurde maar liefst vier jaar om het gerenommeerde Hotel-Ritz in Parijs te renoveren. Maar het is dan eindelijk zo ver, het prachtige Ritz is officieel heropend. Met een nieuw team in de keuken en de wijnkamer en een hernieuwd interieur is het hotel klaar om de aankomende decennia in te gaan. De nieuwe chef Nicolas Sale treedt in de voetstappen van chefs als Auguste Escoffier & Christian Constant en heeft daarmee aardig wat druk op zijn schouders om op ditzelfde (of hoger) niveau te presteren.

Verder wordt het nieuwe team aangevuld door hoofd-sommelier Estelle Touzet, die 8 wijnkenners gaat leiden. Ze is relatief jong voor deze belangrijke functie met haar 35 jaar. De bar wordt bedient door barman Colin Field, die uiteraard de bekende Ritz Sidecar zal serveren die € 1.500,- per glas mag kosten. Zonder verder oponthoud, bekijkt u hieronder de foto’s.

15 Place Vendôme, 75001 Paris (+331-4316 3030; www.ritzparis.com).

Bron: howtospendit.ft.com

Lees hier meer over de meest geanticipeerde hotelopeningen van 2016.

Naamloos-2-e1465213563784-875x450
Naamloos2-1-875x585
Naamloos10-875x580

Lees ook: Luxe Weekjes: Aguas de Ibiza. Boek en Beleef Ibiza op het Hoogste Niveau