Het Nederlandse StormYachts heeft de Storm X-65 Wheelhouse gelanceerd, die door klanten en vakpers wordt beschreven als ‘een frisse wind’ die door de watersportmarkt waait. Dit volledig aluminium motorjacht met ronde romp beschikt over een topsnelheid van 24 knopen en een opmerkelijk grote mate van comfort, dankzij de tientallen jaren ervaring van het team achter StormYachts. Hun doel was om een jacht te creëren met een werkelijk blijvende waarde en de eigenaars van de eerste X-65 zijn zo enthousiast over het resultaat, dat zij ermee instemden om hem ten toon te stellen op de HISWA te water Amsterdam van 30 augustus tot 4 september.

Tijdens de proefvaarten op en rond de Nederlandse wateren wekten het opvallende ontwerp en de krachtige prestaties van de Storm X-65 veel bewondering op. Het jacht vertoont een buitengewone lineaire versnelling, die bij alle snelheden dezelfde mate van comfort biedt. Bovendien kan de snelheid worden aangepast aan de actuele vaaromstandigheden zonder dat de opvarenden daar iets van merken.

Ook de minimale golfslag die bij het manoeuvreren in de jachthaven of bij hoge snelheid op open water wordt geproduceerd is indrukwekkend. Opvallend is ook het geringe uitlaatgeluid tijdens het aanmeren: een goed voorbeeld van de ef ciëntie van het innovatieve onderwaterschip van de X-65.

Lees ook: ‘AB 100 Spectre Yacht’ Komt Rechtstreeks Uit Een James Bond Film (Video)

De X-65 wordt voortgestuwd door twee Volvo IPS D3 1050 drives, aangedreven door Volvo D-13 dieselmotoren. Elke drive heeft een standaard transmissie op een stuurbare pod unit met twee contra-roterende schroeven. De superieure ef ciëntie van de Volvo IPS biedt in vergelijking met traditionele aandrijfsystemen een tot 15% hogere kruissnelheid bij hetzelfde geïnstalleerde vermogen. In combinatie met de FDHF-romp, die een zeer lage weerstand biedt bij alle snelheden, vertoont de X-65 een uitzonderlijk laag brandstofverbruik voor een jacht met zijn gewicht en lengte.

Een andere reden waarom de X-65 in een klasse apart staat, zijn de buitengewoon lage geluids- en trillingsniveaus in het gehele jacht. Dankzij het voor een 65-voets jacht uitzonderlijk ruime interieur voelen eigenaars en gasten zich meteen thuis en zowel salon als stuurhuis bieden de allure van een superjacht.

De indeling van het interieur kan worden aangepast aan de wensen van de klant. Zo is deze eerste X-65 uitgerust met een bijkeuken onder de trap en een tnessruimte in de eigenaarskajuit. Eigenaars kunnen hun favoriete ontwerp en afwerkingsstijl kiezen uit een keur van kleuren, houtstructuren, afwerkingen, vloerbedekkingen en stofferingen om aan elke smaak te voldoen. Dit onlangs in gebruik genomen model heeft een eigentijdse look & feel, met een lichte kleurstelling in overeenstemming met de smaak van de eigenaar.

Lees ook: Deze Tender Limousine is de ‘Privé Jet’ van de Zee

Deze X-65 Wheelhouse heeft een radarmast die hydraulisch verlaagd kan worden om de doorvaarhoogte te verlagen naar slechts 4,65 meter, zodat de Europese rivieren en meren toegankelijk worden. Achter de mast op ybridgeniveau kunnen de eigenaars zich op een comfortabel tweepersoons ligbed ontspannen.

OVERZICHT VAN DE VOORNAAMSTE EIGENSCHAPPEN WAARAAN DE STORM X-65 WHEELHOUSE ZIJN BLIJVENDE WAARDE TE DANKEN HEEFT:

  • Maximaal waardebehoud: de bouwmethoden, materialen en componenten zijn geselecteerd om een uitzonder- lijk lange levensduur te waarborgen.
  • Snelheid: het jacht kan een snelheid van 24 knopen behalen dankzij zijn innovatieve aandrijftechnologie, terwijl een superieure lineaire versnelling borg staat voor comfort bij elke vaarsnelheid.
  • Wendbaarheid en aanmerkelijke brandstofbesparing dankzij de FDFH-romp.
  • Karakteristiek exterieurpro el.
  • Indrukwekkend ruim interieur door het gebruik van één rompbalk.
  • Optimale en ontspannen vaarervaring dankzij de innovatieve technologieën voor geluidsisolatie en geluids- en

    trillingsdemping en airconditioning.

  • Superieure Nederlandse kwaliteitsnormen van vakmanschap en detail.
  • Een schat aan aanpassingsmogelijkheden voor interieur en exterieur.

Prijs excl. BTW: € 2.650.000,–

Lees ook: Nuvolari Lenard Onthult Nieuw 66m Super Yacht Concept