Er zijn de laatste jaren weinig auto’s op de markt gekomen zo extreem opvallend als de BMW i8. Door zijn fantastische en futuristische uiterlijk is het tijdens het rijden een en al getoeter en duimpjes omhoog. Maar het wordt nog “erger” als wij van Pure Luxe met de auto even stil ga staan ergens in de stad. Binnen “no time” staan er tientallen mensen omheen, nagenoeg allemaal met de camera in de aanslag. Toegegeven het is ook een auto, zeker met deze looks, zijn tijd ver vooruit is.

Een paar dagen rijden in deze plug-in hybride 2+2 supercoupé is dan ook een waar feest, het is een positieve ervaring want mede door zijn groene karakter wordt de auto direct door het publiek geaccepteerd. En hoogstaande prestaties – een topsnelheid van 250 km/u en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,4 seconden – gaan samen met het verbruik en de uitstoot van een compacte stadsauto. Een brandstofconsumptie van gemiddeld 2,1 l/100 km is haalbaar, bij een CO2-emissie van 49 g/km. Aan de andere kant biedt de BMW i8indrukwekkende prestaties met veel tractie en een sportieve wegligging, mede dankzij de standaard Dynamic Damper Control. Benzinemotor en elektromotor leveren een gezamenlijk vermogen van 266 kW (362 pk) en een koppel van 570 Nm. De meeste kracht gaat daarbij naar de achterwielen. Die worden via een zestrapsautomaat aangedreven door de benzinemotor. De elektromotor drijft de voorwielen aan via een tweetrapsautomaat.

BMW-i8-Back-01-Web

De BMW i8 verder is een echte sportcoupé dus met klassieke stijlelementen, zoals de lange voorkant, de korte overhang voor en achter en de aflopende daklijn. Maar ook met innovatieve, onderscheidende elementen als de vleugeldeuren en het Black Belt Design van BMW i. Om gewicht te besparen is het passagierscompartiment van de BMW i8 gemaakt van het ijzersterke en vederlichte CFRP (Carbon Fibre Reinforced Plastic). Mede dankzij deze lichtgewicht Life-module weegt de BMW i8 slechts 1.485 kg.

Het uiterlijk van de i8 wordt onder meer gekenmerkt door de lichtmetalen 20-inch wielen met daarachter goed zichtbare, speciale BMW i remklauwen met accenten in BMW i Blau. De koplampen, bochtverlichting, parkeerverlichting, richtingaanwijzers en derde remlicht zijn voorzien van LED-techniek. Naast alle veiligheids- en comfortvoorzieningen is de auto standaard voorzien van lederen bekleding, een zeer uitgebreid pakket online-diensten van BMW ConnectedDrive en elektrisch verwarmbare en verstelbare voorstoelen. Fraaie details zijn onder meer de matzwart lederen motorafdekking en de van krasbestendig, diep zwart keramiek gemaakte versnellingspook. In het dashboard zijn een hoogwaardig hifisysteem van Harman Kardon en het navigatiesysteem BMW Professional geïntegreerd. Navigatie- en rij-informatie is perfect zichtbaar voor de bestuurder dankzij BMW Head-up Display. Met een volle accu is het mogelijk een afstand tot 37 kilometer puur elektrisch af te leggen, met een maximumsnelheid van 120 km/u.

Niet goedkoop….. namelijk vanaf zo’n 149.000 euro. Flauntgehalte voor deze i8? Een dikke 10..!

Lees ook: Supermodel Gigi Hadid en Nieuwe BMW M2 Coupé Sterren Samen in Campagne ‘Eyes on Gigi’ (video)

BMW-i8-Front-03-Web