Het zeer gerespecteerde Britse sportwagen merk, TVR, brult terug naar de productie met een geheel nieuwe Cosworth aangedreven sportwagen, met technologie ontworpen in samenwerking met de productieve formule-one en de weg auto-ontwerper, Gordon Murray.

Het typische automerk heeft aangekondigd dat het zal terugkeren naar de markt met een volledig nieuw British Design sport voertuig. Het bedrijf heeft ontwikkeld in samenwerking met Gordon Murray design en Cosworth de geheel nieuwe TVR. Het ongelooflijke project is al ver gevorderd met meer dan een jaar van ontwikkeling tot nu toe.

De auto is bedoeld om de traditie van een klassieke tweezits sportwagen verder met een samengestelde grondeffect aero chassis en het carrosserie-pakket met behulp van innovatieve ‘iStream’ technologie Gordon Murray design. Liefhebbers zullen ook blij zijn om te weten dat de auto van het traditionele TVR DNA zal zijn. Dit betekend: een voorin geplaatste motor met achterwielaandrijving en een handgeschakelde versnellingsbak, aangedreven door een V8-motor.

Ga naar de website van Designboom voor het hele verhaal.