Superyachts zijn natuurlijk fantastische speeltjes waar vrijwel iedereen blij van wordt, maar ze zijn niet perse de meest eco-vriendelijke manier van vervoer. Het mag dan zo zijn dat bij het besteden van miljoenen het waarschijnlijk niet uw grootste zorg is of het jacht ook goed voor de natuur is. Maar een Zweeds bedrijf genaamd Hareide Design vind dat het zichtbaarder moet worden dat deze schepen ook op eco gebied beter kunnen. Dit doen ze met de hybride megayacht van 108 meter lang.

Een aantal van de grootste verkooppunten van het jacht zijn een verhoogde ‘dining area’ waardoor er een ongekend uitzicht is tijdens het diner, een groot zwembad en een grote hal die gebruikt kan worden voor ceremonies of bijeenkomsten. Het schip wordt aangedreven door zonnepanelen die een serie van ‘lithium-ion battery banks’ aandrijven. De snelheid is duidelijk niet het meest indrukwekkende van het schip, maar een langzamere snelheid is een kleine opoffering om totaal onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen.

Lees ook: ‘AB 100 Spectre Yacht’ Komt Rechtstreeks Uit Een James Bond Film (Video)

Lees ook: Deze Tender Limousine is de ‘Privé Jet’ van de Zee