De Michelinster Gids is de zekere maatstaf voor restaurants, de jaarlijkse gids is al een eeuw lang op zoek naar de beste restaurants van de wereld. Dit jaar is er echter wel een hele bijzondere toevoeging aan de gids: de ‘Hong Kong Chicken Rice and Noodle’ uit Singapore is ’s werelds eerste street food kraam die een ster van de gids krijgt. En dat voor een maaltijd van anderhalve dollar..!

Deze bijzondere gebeurtenis is op de video hierboven gedocumenteerd door Michelin Guide Singapore, die de chef volgt van zijn kleine keuken tot de uitreiking van de sterren op de Michelin Guide Gala Dinner prijs ceremonie. De chef, Cha Hon Meng is al zijn hele volwassen leven betrokken met koken door het familiebedrijf van zijn ouders. Na lange tijd op de straat eten te hebben bereid was Meng zeer vereerd dat hij deze bekroning krijgt op zijn werk.

Het restaurant heet dan wel “Hong Kong”, maar is te vinden in Singapore. Hieronder staat het adres, mocht u in de buurt zijn.

Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle
Blk 335
Smith Street #02-166, Chinatown Food Complex
Singapore 050335

Lees ook: Dit Zijn ‘s Werelds 10 Beste Restaurants